Troy

29 oktober 2022

Beste mensen van de dierenambulance Den Haag,

Vorige week maandag mochten we katertje Troy adopteren en meenemen naar ons huis. Het gaat goed met Troy: hij heeft meteen gegeten, geplast en gepoept (uitsluitend in de bak) en hij wil spelen, spelen en spelen. Er zijn drie mensen nodig die afwisselend komen om te spelen! En ik snap hoe hij in de problemen is gekomen: waarschijnlijk iets interessants gejaagd, heel geconcentreerd en verder niets gezien… Hij rent, sluipt, springt – van een blessure is niets te merken. Hoewel ik het gevoel heb dat de linker kant (van achteren gezien) wat ‘hoger’ is dan rechts.

Omdat we het gevoel hebben dat Troy zich inmiddels verveelt op die ene kamer hebben we hem afgelopen maandag en vandaag meegenomen naar de zitkamer. Deze kamer heeft hij verkent – nog een beetje spannend – maar Troy lijkt een avontuurlijk ingestelde kater te zijn. En het belangrijkste is toch het spelen…

Hij heeft ook zichtcontact gemaakt door een binnen-raam van de zitkamer met onze kat Jackie. Deze heeft wat geblazen (niet zo erg, eerder zachtjes). Naast elke kat zat een mens geruststellend te praten. Troy lijkt vooral nieuwsgierig te zijn. Omdat onze kat gisteren een gevecht met een vreemde kat heeft gehad, willen we de stress zo laag mogelijk houden en nemen zeker nog tijd om de twee langzaam aan elkaar te laten wennen.

Groetjes van ons allemaal en tot de volgende keer!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!