Toosje

28 februari 2019

Het gaat goed met Toosje, hoor. Het heeft even geduurd voordat ze me in vertrouwen nam, maar nu….. wordt er volop gepraat en komt ze vaak even een knuffeltje halen.

Ze heeft inmiddels de stoel – waar ook mijn vorige huisgenoot op zat – in gebruik genomen. Ze is nog wel het meest in de zitkamer, daar staat nog steeds de kattenbak en ook haar etensbakjes, maar de deur naar de gang staat nu ook open en zij gaat daar nu ook poolshoogte nemen. Vanochtend zag ik dat ze ook in de logeerkamer op het bed heeft gezeten.

Ik was voor het eerst een nachtje niet thuis (buurvrouw heeft haar goed verzorgd hoor) en vanochtend bekeek ze me wel met enige argwaan, maar inmiddels is alles weer goed. Het eten gaat goed, ik heb inmiddels gevonden wat ze lekker vindt en de kattenbak gaat ook prima, op één plasje na, de eerste dag.

Ik heb de dierenarts thuis gevraagd, omdat ik het niet zag zitten om haar op te pakken en in een mand te doen. Ze is herstellende van een infectie aan neus en ogen, maar ze gaat zienderogen vooruit. Verder krijgt ze pijnstilling voor haar artrose. Af en toe is ze ineens heel schrikachtig, maar dat gaat heel snel over.

Het is een heel lief poesje en ik ben erg blij met haar en zij met mij, hoop ik.

Hartelijke groeten

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!