Tommy: terug van weg geweest

4 april 2022

Toen een docente van het Haagse Montessori Lyceum de kelder in liep om iets te halen, schrok ze van twee grote ogen die haar aankeken. In de hoek zat een kat helemaal ineen gedoken en hij keek haar angstig aan.

Meteen werd de dierenambulance gebeld en John ging erop af. In de kelder had de kat zich ondertussen niet verroerd. John stelde het dier gerust en kon hem zelfs aaien. Fijn, het was dus geen wilde kat!

John pakte hem op en deed hem in een bench. In de ambulance checkte hij of het dier gechipt was. Ja, gelukkig! De meldkamer nam meteen contact op met de eigenaresse. Toen zij hoorde dat Tommy gevonden was, liet ze op haar werk alles vallen en reed meteen naar huis. Daar stond John al te wachten. Tommy zat nog in de bench, met grote ogen vanwege alle nieuwe indrukken.

Zodra hij de stem van zijn vrouwtje hoorde, veerde hij op, z’n oren naar voren, en begon hij te miauwen. Was dat z’n vrouwtje? Jaaaa!! Hij veranderde op slag van een bange kat in een spinnende bol haar en kon niet meer stoppen met kopjes geven. Iedereen was dolblij, zo mooi om te zien!

Gelukkig was Tommy gezond, nee sterker nog: hij was aangekomen! Het kan niet anders dan dat hij op zijn lange reis hier en daar eten heeft bemachtigd. Misschien de voederbakjes van andere katten geplunderd? Of op jacht geweest? Het bleek dat Tommy al acht maanden zoek was, nadat hij afgelopen zomer thuis (in Escamp) was ontsnapt. De familie had overal gezocht en inmiddels de hoop bijna opgegeven dat hij nog gevonden zou worden.

Ook het stiefzusje van Tommy was helemaal blij was toen hij thuis binnenwandelde. Ze bleven maar kopjes geven en al spinnend lagen ze later op hun lievelingsplekje. Alsof Tommy nooit was weg geweest.

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!