Tollende vos in de duinen

21 februari 2022

In de tweede week van februari kregen we ’s avonds een melding van een mevrouw die door de duinen van Duindorp fietste. Er was een vos op het fietspad gesprongen en die draaide alleen maar rondjes.

Onze chauffeurs Hugo en Anita gingen er meteen op af, in de hoop de vos nog te vinden in het donker. Bij aankomst bij de Zeezwaluwstraat stond de melder ons op te wachten om aan te wijzen waar ze de vos voor het laatst zag. Vanaf daar liepen we de duinen in. Na een tijd zoeken met zaklampen, zagen we de vos zitten in het gras tussen het fietspad en het wandelpad.

Het arme diertje was helemaal gedesoriënteerd en niet eens meer in staat te vluchten… Voorzichtig, want het blijft toch een wild dier, pakten we de vos op en plaatsten we het in een grote bench. Het zag er niet goed uit. Zo te zien had hij zwaar hersenletsel. We reden direct door naar een dierenarts. Deze bevestigde ons vermoeden. Er zat helaas niets anders op dan het dier uit zijn lijden te verlossen. Rust zacht, mooie vos.

Wellicht heeft het dier gegeten van een met vogelgriep besmette vogel. Daar kunnen bijvoorbeeld vossen ernstig ziek van worden.

‼️ Voor hondenbezitters: Dit kan ook een risico zijn voor honden die een kadaver vinden. De vogelgriep is nog niet voorbij. Dus let vooral in de buurt van duinen en strand op waar je hond op af rent of aan snuffelt en houd hem het liefst aan de (lange) lijn!

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!