Toevalstreffer op de golfbaan

23 juni 2016

Gisterenavond rond half negen krijgen we een melding dat er een gans geraakt zou zijn door een golfbal op het terrein van Golfclub Ockenburgh in Den Haag. De melder zelf is de golfer die wellicht het idee om een (in golftermen bekende) ‘Birdie’ te slaan, iets te letterlijk heeft genomen en per ongeluk een op de ‘Green’  vertoevende gans raakte.

Hij sloeg de bal van een meter of 20 á 30 richting de hole maar in plaats daarvan zwaaide de bal af en werd de gans hard geraakt, op de borst. Geschrokken heeft de golfer ons ingeschakeld. Ter plaatse zien we een groepje Canadese ganzen zitten op de golfbaan. Eén van de ganzen houd zijn kop scheef, waarschijnlijk heeft de gans toch een flinke hersenschudding overgehouden aan de voltreffer. Samen met de melder komen we in actie om de groggy gans te vangen. De andere ganzen uit de groep mankeren niets en zodra ze onze netten in de gaten krijgen zetten ze het op een lopen. Tot onze verbazing kan ook de aangeslagen gans nog hard lopen, maar opstijgen doet hij gelukkig niet. Onze chauffeur is ook snel en weet de gans in zijn net te vangen. We onderzoeken het dier op letsel en nemen het mee naar het vogelasiel waar de gans o.a. medicatie krijgt tegen zwelling in het lichaam. Hopelijk kan de ongelukkige gans door veel rust volledig herstellen.

Ganzen en eenden wonen graag op en rond golfbanen omdat het terrein er heel natuurlijk is met waterpartijen, rietkragen en heel veel (vers gemaaid)gras. Ook is er veel ruimte en relatief veel rust voor de dieren. Een prima leefomgeving. Maar heel af en toe gaat het dus fout en kan je als gans geraakt worden door een verdwaalde golfbal. Dat dit uitgerekend op Golfclub Ockenburgh moest gebeuren is wel heel toevallig aangezien zij komende zondag 26 juni een goede doelen golfwedstrijd organiseren ten behoeve van de bouw van ons nieuwe dierenhospitaal.
Toeval bestaat niet?

 © Foto’s Ivar Gieles Regio15

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!