Titan is kampioen kopjes geven! (3 jaar)

14 juni 2024

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 8+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: Brokjes en natvoer van het merk Sensitivity Control van Royal Canin

Kreupel

Midden in een woonwijk in een tuin zat er een katje verstopt in de bosjes. Hij kon zijn achterpootje niet gebruiken en hinkte en jammerde luid. Er werd de hele buurt rondgevraagd, maar niemand kende de arme Titan. De melder schakelde ons in en wij kwamen het dier snel ophalen.

Wat is er aan de hand?

Bij aankomst werd Titan meteen uitgebreid onderzocht. Hij leek duidelijk pijn te hebben aan zijn bekken, maar de dierenarts kon geen fractuur vinden. Titan kreeg een ontstekingsremmer om de pijn te verzachten. Daarna kreeg de lieverd ook nog last van zijn maag en darmen. Dat kon een reactie zijn op de ontstekingsremmer, dus is daarmee gestopt. Onze Titan voelt zich nu gelukkig een stuk beter. Hij krijgt nu natvoer en brokjes die geschikt zijn voor gevoelige darmen, en daar doet hij het goed op. Dit voer zal hij thuis voorlopig ook nog moeten blijven eten. Gelukkig vindt hij het erg lekker!

Spannend

Titan vond het maar wat spannend in een kamer met zoveel katten. Hij wilde niet spelen had het duidelijk niet naar zijn zin. Hij vond de andere katten helemaal niet leuk en dat liet hij duidelijk merken. Eenmaal in zijn eentje buiten ontdooide hij meteen. Hij begon zelfs kopjes te geven! Titan is dus stiekem een grote lieverd, mits hij het huis voor zichzelf alleen heeft. Hij loopt het liefst de hele dag achter ons aan om maar zo veel mogelijk knuffels te scoren. Buiten zijn vindt hij heerlijk, dus een tuin is wel een must.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Dat is heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.

Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!
Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Uiteraard met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen als hij dat wil, dat versterkt de band en reduceert stress.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Titan is ongeveer 3 jaar oud, gevaccineerd, gecastreerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Titan? Vul het contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

Reageer op Titan is kampioen kopjes geven! (3 jaar)

Help ons de dieren helpen!