Tinolini Tortel
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Tinolini Tortel

Tinolini Tortel

2 oktober 2021

Deze lieve knappe tortel, ook wel lachduif genoemd, is bij ons binnengebracht. Ze lijken op de in het wild voorkomende Turkse Tortels. Maar de lachduif wordt gehouden als huisdier.

Onze Tinolini hebben we zo genoemd, omdat we niet weten of ze een man of vrouw is. Dus kunnen we altijd nog overstappen op Tino of Lini. Tinolini zoekt een huis waar 1 of meerdere lachduifjes wonen. Want het alleen zijn: dat is maar niks! Ze zoekt een fijne ruime volière waar ze lekker mag vliegen.

Tinolini is niet bang aangelegd en vindt mensen best gezellig We weten het geslacht dus niet zeker en ook de leeftijd van Tinolini is ons onbekend.

Algemene informatie

Lachduifjes zijn een geliefde duivensoort met een aparte, op lachen lijkende roep. Het zijn vriendelijke en rustige vogels. Ze zijn sterke vogels die met de goede verzorging echt oud kunnen worden. Er zijn gevallen gedocumenteerd van duifjes die wel dertig jaar oud zijn geworden.

Ze worden sinds jaar en dag al gekweekt en zijn daardoor in verschillende kleuren en varianten te vinden.
Ze kunnen heel goed gehouden worden in een volière met andere vogels, ze zijn erg verdraagzaam tegen andere vogels. En ze zijn gek op het nemen van een zandbad.
Makkelijk om te houden, maar dus wel een hele bewuste keuze! Want ze gaan een leven lang met je mee!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Tinolini Tortel

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.