Tinky en Winky, de diamantduifjes
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Tinky en Winky, de diamantduifjes

Tinky en Winky, de diamantduifjes

11 januari 2021

Tinky en Winky zijn met 27 andere vogels bij ons gekomen, omdat het baasje niet langer voor ze kon zorgen. Tinky en Winky woonden samen met nog een ander diamantduifje, waarschijnlijk hun jong en met zebravinkjes en Japanse meeuwtjes. Het andere duifje hebben we gescheiden, want die werd door ze gepikt.

Tinky en Winky zijn nu samen op zoek naar een fijne volière waar ze ruim genoeg zitten om lekker hun vleugeltjes te strekken en duifje te zijn.

Hoe oud Tinky en Winky zijn weten we helaas niet. Waarschijnlijk is het wel een mannetje en een vrouwtje. Ze zijn in ieder geval een hecht koppeltje.

Heb jij interesse in Tinky en Winky? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00 uur of vul contactformulier in.

Fotografie © Agnes Ludwig

Algemene informatie

Van oorsprong komen diamantduifjes uit Australië en zijn het lichtste en kleinste duivensoort ter wereld. Het zijn rustige, niet luidruchtige vogels die wel wat schrikachtig kunnen zijn.  Ze worden vaak als volièrevogel gehouden. Diamantduifjes zijn sociale vogels die zich vreedzaam zullen gedragen tegenover andere vogels. Ze kunnen het beste in koppels gehouden worden. Meerdere koppels in een volière kan tijdens het broedseizoen tot wat agressie tussen de doffers lijden, houd dus alleen meerdere koppels bij elkaar als u een ruime volière heeft. Ze kunnen goed tegenwarmte, maar ze kunnen ook ’s winters buiten blijven, mits er een nachthok is waar ze ’s winters warm kunnen zitten.
Ze eten tropisch zaad, eivoer en eventueel ei/universeel voer en lusten ook groen voer.

Diamantduifjes worden al sinds jaar en dag in gevangenschap gehouden en komen in heel veel kleurmutaties voor. Ze kunnen wel een leeftijd bereiken tussen de 10 en 15 jaar oud. Er zijn zelfs uitschieters bekend van 20 jaar. Dus moet het besluit deze vogels te houden, niet licht genomen worden.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Tinky en Winky, de diamantduifjes

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.