Tina ging naar school
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - vogels
  6.  » Tina ging naar school

Tina ging naar school

19 maart 2023

Tina is een slimpie. Ze vloog buiten en maakte een landing bij een school. Ze moet gedacht hebben: JA! Daar zijn mensen… vlug erheen! Ze werd daar liefdevol opgevangen, en wij werden gebeld.

Tina had gelukkig niets overgehouden aan haar buitenavontuur. Gedurende de eerste paar weken was ze tijdens de verzorging wel erg bang van mensenhanden.. Maar dat gaat nu steeds beter. Tina deelt alweer een tijdje de kooi met Daisy en Mies grasparkiet, waardoor ze veel rustiger is geworden. We zoeken voor Tina een gezellig zorgzaam thuis, waar ze de rest van haar leven lekker kan spelen en kwebbelen met soortgenootjes uiteraard. We plaatsen vogels niet alleen.

Tina is niet handtam. Ze draagt geen ring. Haar leeftijd is niet bekend.

Heb je interesse in Tina? Vul onderstaand formulier in. 

Algemene informatie Grasparkiet

Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld! Maar wat duidelijk is dat je met grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar gewenning aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk. Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels, die redelijk makkelijk tam zijn te krijgen met genoeg geduld en liefde. Ook kunnen ze soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden de grasparkieten een onderdeel van je leven. Een wel overwogen beslissing om aan grasparkieten te beginnen is belangrijk.

Het hele jaar door vangen we knappe grasparkieten op bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen samen verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al andere grasparkieten thuis wonen. We plaatsen vogels niet als enig vogel.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Tina ging naar school

Help ons de dieren helpen!