Timmie en Tini – lieve grasjes zoeken forever home

16 maart 2024

Timmie en Tini kwamen bij ons omdat er niet meer voor hen gezorgd kon worden. Ze waren de eerste dagen erg onrustig en angstig tijdens de verzorging. Wanneer we hen stiekem observeerden, zagen we dat ze lekker zaten te tutten en te kroelen. Dat stelde ons gerust. Een aantal dagen geleden zijn ze verhuisd naar de grote volière. Wat een ruimte voor deze twee kleintjes! Ze zijn helaas allebei gekortwiekt en hebben hierdoor (logisch) moeite met vliegen. We hopen dat dit na de rui weer goed komt. Inmiddels hebben ze hun draai gevonden en vermaken ze zich heel goed. Met hun snaveltjes, pootjes en wat fladderen, komen ze overal waar ze willen! Na afloop lekker samen een goede poetsbeurt, hoe fijn is dat!

We zoeken voor deze twee kleine knapperds een warm thuis, waar ze samen oud mogen worden.

Timmie en Tini zijn jong, beide uit (ongeveer) oktober 2023.

Heb je interesse in onze Timmie en Tini? Vul dan het contactformulier in onder aan deze pagina.

Algemene informatie
Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld!
Maar wat duidelijk is, is dat je met Grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.
Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere Grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar rustig wennen aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk.
Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels die, met genoeg geduld en liefde, redelijk makkelijk tam te krijgen zijn. Ook kunnen enkelen soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een Grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.
Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden ze onderdeel van uw leven. Een weloverwogen beslissing om aan Grasparkieten te beginnen is dan ook belangrijk.

Reageer op Timmie en Tini – lieve grasjes zoeken forever home

Help ons de dieren helpen!