Thomas, lieve levensgenieter

 In Asieldier van de maand, Asieldieren

Thomas is gered uit een brandend huis en kon helaas niet meer terug naar zijn baasje. Gelukkig was Thomas niet gewond, zijn longen waren schoon en zijn hart klonk goed. Hij stonk wat naar verbrand plastic, maar had zelf geen brandwonden.

Hij was wel een beetje te dik en zijn bloeddruk was te hoog. Met medicatie hebben we zijn bloeddruk weer stabiel gekregen. Onze Thomas is goed ingesteld op medicatie en zijn bloeddruk is op dit moment heel netjes. Deze medicatie moet hij blijven gebruiken, dat ene pilletje eet hij overigens in een klein bolletje natvoer smakelijk op.

Thomas heeft een beginnend nierprobleem. Heel veel katten krijgen op oudere leeftijd last van nierproblemen. Helaas is de prognose niet altijd duidelijk. Thomas krijgt speciaal voer voor zijn nieren en dat vindt hij zelf heerlijk!

Hij heeft nog maar 1 oogje, maar zijn andere oog is prima in orde. Door te hoge bloeddruk kan de achteruitgang van de nieren sneller gaan, maar ook andere organen hebben last van de hoge bloeddruk, zoals bijvoorbeeld de ogen. Door zijn bloeddruk regelmatig te meten en de medicatie hiervoor te geven kunnen dus de nieren en zijn oogje worden beschermd.

Thomas vindt het allemaal wel best. Hij is gewoon een lieve knuffeldoos. Hij houdt van een stevig potje kroelen. Hij drukt zijn kopje dan hard tegen je hand en knuffelt erop los. Deze kater vindt buiten, in het zonnetje, op de krabpaal liggen echt heerlijk, maar op schoot knuffelen vindt hij ook enorm gezellig. Het is echt een gezelligheidsdier en een smulpaapje: een echte bourgondische levensgenieter.

Hij heeft wel een bijzondere hobby. Hij houdt namelijk van voorlezen. Dat verwacht je toch niet van een kat! Maar goed, wij doen uiteraard alles voor zijn welzijn. Dus onze dierenverzorgers zijn dan ook dagelijks in zijn kamer te vinden met een boekje, of met de krant. Hij vindt dat voorlezen gewoon supergezellig en zit altijd gebiologeerd te luisteren. Het maakt Thomas niet echt uit waar het over gaat, maar toch… hebben we gemerkt… de spannende verhalen zijn een beetje favoriet. Als het dan gaat over muizen en over knisperende struiken, dan zie je gewoon zijn oortjes spitsen. 😺

Hij houdt niet van andere katten en ook niet van honden. Dus we zoeken een huisje voor hem alleen. Hij wil absoluut een mogelijkheid hebben om naar buiten te kunnen, want Thomas is een grote zonaanbidder. Hij vindt het heerlijk even de buitenlucht op te snuiven. Dit kan een afgesloten tuin zijn, of een lekker zonnig afgesloten balkon met een heerlijke ligplek. Kinderen vanaf 7 jaar.

Thomas is gecastreerd, ingeënt en gechipt. Hij is ongeveer 8 jaar.

Wilt u Thomas ontmoeten? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie ©  Bjorn de Ruiter en Dasha Munnik

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS THOMAS HELPEN!

Recent Posts