GERESERVEERD Tebbie houdt van knuffelen en gezelligheid (9 jaar)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - honden
  6.  » GERESERVEERD Tebbie houdt van knuffelen en gezelligheid (9 jaar)

GERESERVEERD Tebbie houdt van knuffelen en gezelligheid (9 jaar)

11 maart 2023

  • Kan met honden: we denken dat hij wel bij een klein, sociaal hondje kan. Grote honden vindt hij te spannend.
  • Kinderen: 8+
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: ja, dieetvoer voor gevoelige darmen

We kregen een melding van een klein hondje dat op straat was gevonden, helemaal alleen. Hij had erge diarree met bloed erbij. Gauw naar de dierenarts natuurlijk. Hij bleek gelukkig niet gewond of ernstig ziek te zijn. Hij had helaas geen chip. We namen hem mee en gingen er eigenlijk vanuit dat we wel snel een telefoontje zouden krijgen van een bezorgd baasje. Tebbie was heel lief en sociaal, en ook een beetje te dik 🙂. Het leek er dus op dat Tebbie een fijn huisje gehad moet hebben voordat hij bij ons terecht kwam. Jammer genoeg heeft zich geen eigenaar gemeld voor het lieve kereltje.

Opknapbeurt

We zullen nooit weten wat er precies gebeurd is met Tebbie voor hij bij ons kwam. Maar we gingen natuurlijk direct met hem aan de slag. We gaven hem medicatie en speciaal voer om zijn ontlasting te verbeteren. Zijn gebit kon ook wel een opknapbeurt gebruiken. De slechte tanden en kiezen zijn getrokken en zijn gebit is gereinigd.

Hoe meer zielen…

Ondertussen maakte Tebbie een hoop vrienden in het hospitaal. Hij is een ontzettend lief en gezellig hondje, helemaal dol op mensen! Iedereen die hij tegenkomt wordt enthousiast begroet. En als er dan ook nog lekker met hem geknuffeld wordt is zijn dag helemaal goed. Zijn motto is: hoe meer zielen hoe meer vreugd! Tebbie is al wat ouder, we schatten hem ongeveer 9 jaar oud. Maar toch heeft hij nog best veel energie hoor! Hij vindt het heerlijk om te wandelen, en lekker rond te snuffelen buiten. Als hij andere honden tegenkomt is dat geen probleem voor hem. Hij gaat dan een beetje zijn eigen gang. Als we hem loslaten in ons veilig afgesloten weiland, rent hij vrolijk achter ons aan met zijn korte pootjes, hij lijkt dan net een konijntje in het hoge gras. En eerlijk gezegd zijn wij, na een poosje rennen, eerder moe dan Tebbie.. maar hij is natuurlijk toch een wat ouder hondje, dus uren wandelen en rennen zit er niet meer in voor hem.

En nu.. een fijne oude dag

Tebbie is nu helemaal opgeknapt. Hij krijgt speciale brokjes om zijn spijsvertering te ondersteunen en daar doet hij het prima op. Als hij thuis helemaal gewend is, kun je ook proberen om hem geleidelijk over te zetten op ander goed voer, dat zijn spijsvertering ondersteunt. Er zal door zijn toekomstige baasjes opgelet moeten worden dat hij niet weer te dik wordt. Overgewicht is niet goed voor zijn gewrichten en algehele gezondheid. Ook zal zijn gebitje in de gaten gehouden moeten worden.

Hij is helemaal zindelijk en wacht keurig met zijn behoefte doen tot hij uitgelaten wordt. Het alleen zijn zal thuis wel langzaam opgebouwd moeten worden. Als hij alleen gelaten wordt, piept en blaft hij meestal even. Maar we denken dat hij, als hij thuis gewend is, wel een poosje alleen kan blijven.

Maar het allerleukst vindt Tebbie het natuurlijk om overal gezellig mee naartoe te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en avonturen te beleven! Om dan daarna thuis uitgebreid te knuffelen en lekker samen tv te kijken. Wij hebben hem beloofd dat we dat voor hem gaan regelen.

Tebbie is ongeveer 9 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij Tebbie een fijne oude dag bezorgen, met leuke ontmoetingen, fijne wandelingetjes en vooral veel knuffelen? Vul dan gauw onderstaand formulier in.

 

Tebbie Tebbie Tebbie Tebbie

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op GERESERVEERD Tebbie houdt van knuffelen en gezelligheid (9 jaar)

Help ons de dieren helpen!