Tally, gewoon een gezellige speelse poes (2 jaar)

11 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: ja
• Honden: ja
• Kinderen: 8 +
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Een voorbijganger zag een kat langs een drukke weg lopen. Hij vond dat gevaarlijk, heeft de kat meegenomen en bij ons gebracht. Nu nemen wij geen gezonde katten op in ons hospitaal, maar ja, als er iemand met een kat onder zijn arm voor de deur staat stuur je ze natuurlijk niet weg. En zo kwam Tally bij ons terecht. Ze was niet gechipt en een eigenaar heeft zich niet gemeld. Tally is nu dus op zoek naar een nieuw liefdevol thuis.

Speels en nieuwsgierig

Tally zit nu in een kamer met maar liefst negen katten. Dat betekent dat ze soms even moet wachten voor ze lekker los kan lopen. Ze rolt zich dan op tot een balletje en gaat een dutje doen. Maar ze zit ook heel vaak voorin haar hok te kijken wat er allemaal in de kamer gebeurt. Wat de verzorgers doen – spannend die emmer water en die mop die maar heen en weer zwiept. Of ze bekijkt vriendelijk de twee zwarte kittens die af en toe op hun achterpootjes bij haar naar binnen kijken.

Kopjes en knuffels

Tally neemt het allemaal in zich op en wacht geduldig tot ook haar deurtje eindelijk open gaat. En dan lekker spelen met de blaadjes in de buitenren, of met het balletje aan de hengel die de verzorgers zo leuk laten bewegen. Tussendoor even een kopje geven en een knuffel halen. Soms slaat Tally tijdens het spelen haar voorpootjes om je onderarm en zet zacht haar tandjes in je hand. Dat is gedrag dat ze nog een beetje af moet leren. Wij beginnen daar vast mee, maar mogelijk moeten haar nieuwe mensen nog even doorgaan met opvoeden.

Wennen aan de andere kat

We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende kat. Je kan hier meer over lezen op deze pagina ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/   

Wenperiode

Hoewel Tally een relaxte kat is, is het goed haar na haar verhuizing even te laten wennen in een aparte kamer. Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds.Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Tally is ongeveer 2 jaar oud, gevaccineerd, gesteriliseerd en gechipt.
Wil jij kennis maken met Tally? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!