Taco en zijn Meissie
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Taco en zijn Meissie

Taco en zijn Meissie

2 mei 2021

Taco en zijn Meissie zijn een lief koppel. Ze zijn bij ons gekomen omdat de eigenaar niet langer voor ze kon zorgen en ze meer aandacht gunde.

Ze wonen vanaf het begin af aan samen en willen dan ook graag samen blijven. Ze zijn op zoek naar een fijn huis waar ze los mogen vliegen of waar plek voor ze is in een ruime volière. Ze woonden erg riant bij hun vorige baasje, dus dat gunnen we ze nu weer. Uiteraard gunnen we dit alle vogels voor de rest van hun leven.

Dit knappe tweetal heeft geen ringen, maar ze zijn zeker ouder dan 1 jaar. Taco is waarschijnlijk een man en Meissie een vrouwtje. Helemaal 100% durven we dit niet te zeggen, maar dat ze bij elkaar horen, dat zien we wel! Ze zijn beide niet handtam, maar niet bang aangelegd. Met liefde en geduld, kunnen ze heel ver komen.

Heb je interesse in onze Taco en Meissie. Vul dan het contactformulier in of bel op 070 3282828 voor een afspraak tussen 11.00 en 16.00 uur.

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.

Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller.
Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Taco en zijn Meissie

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.