Sweety en Smurfie: zó schattig

16 mei 2024

Sweety zit alweer een tijd in onze opvang. Nadat hij een gezellige tijd had gehad met Sparky, was hij ineens weer vrijgezel. Sparky vond een andere partner. Maar aan de eenzaamheid kwam gelukkig snel een einde met de komst van Smurfie. Ook Smurfie is gevonden op straat, maar was verzwakt en moest bijkomen in onze warme couveuse. Gelukkig herstelde Smurfie snel en kon ze in de vogelkamer kennismaken met de vele buren.

Na de gebruikelijke wachttijd van 2 weken, konden de agapornissen hun vleugels uitslaan. Er ontstond direct een ‘bende van vier’. Sweety, Smurfie, Sparky en Tjippie. Wat een feest. Ze kropen overal in en tussen, waren druk met het versnipperen van hokbriefjes en eten pikken in andere kooien. We besloten de vier bij elkaar in een volière te plaatsen. Dat vinden ze reuze gezellig. Langzaam maar zeker zagen we Sweety en Smurfie steeds vaker samen. Tegen elkaar aan zitten, koppie kroelen en lief snavelen. De liefde was beklonken!

We zoeken voor Sweety en Smurfie een liefdevol thuis, waar ze samen oud mogen worden. Ze zijn niet handtam, maar ze zijn allebei rustig, en vinden mensen niet eng.

Sweety en Smurfie dragen geen ring. Leeftijd en geslacht zijn ons niet bekend.

Heb je interesse in dit schattige stel, vul dan het contactformulier in onder aan deze pagina.

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor.
Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.
Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.
Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Reageer op Sweety en Smurfie: zó schattig

Help ons de dieren helpen!