Surfkat Kobus

14 maart 2022

Katten zwemmen niet graag. Dat blijkt wel uit deze melding van langdurig kattengejank bij het water. Gelukkig was kater Kobus wel dapper genoeg om te surfen!

De melder die ons belde hoorde al drie dagen kattengejank van onder een vlonder in de Haagse wijk Wateringseveld. Chauffeur Martin en chauffeur in opleiding Wendy gingen erop af. Bij aankomst hoorden ze al van verre een kat helemaal in paniek schreeuwen en brullen. Eén blik onder de vlonder was genoeg: op een smalle balk onder de vlonder zat een cyperse kat die geen kant op kon. Hoe was die daar terecht gekomen?

Martin riep versterking in. Dikke kans dat ze de kat niet zouden bereiken zonder een nat pak te halen. Chauffeur Janneke hoorde het verhaal aan en ging op pad, gewapend met een waadpak (een soort ‘rubberlaarzen broek’). Op locatie bespraken ze eerst hun opties en keken even goed om zich heen. En voilà, bij de buren een paar huizen verderop, lag een surfplank in de tuin. Soms heb je wat creativiteit nodig… Na even huizen tellen wisten ze het huisnummer. De bewoonster was gelukkig thuis en mevrouw was erg behulpzaam. Ja, natuurlijk mochten we de surfplank lenen om de kat te bevrijden!

Eerst stuurde Janneke liggend op de buik de surfplank onder de vlonder, zodat de kat erop zou springen. Maar nee, de kat weigerde en huilde nog harder. Het water was véél te eng! Dan maar plan B. Janneke trok het waadpak aan en bond een touw om haar middel, voor de zekerheid. Je weet maar nooit hoe stevig de bodem onder water is! Na een check van de diepte liet Janneke zich zakken. Ze duwde opnieuw de surfplank onder de vlonder en liep gebukt mee. De angstige rode kater schreeuwde het nog steeds uit.

Met bemoedigende woorden hielp Janneke hem met zachte dwang van de balk op de surfplank. Ondanks de paniek leek hij toch te snappen dat hij geholpen werd. Langzaam en al sussend kwam Janneke weer met de surfende rode kater onder de vlonder vandaan. In een vloeiende beweging zette ze de kat in een vervoersmandje. Zo die was veilig! Daarna konden ze in de ambulance de chip uitlezen. Ondanks dat de chip stuk was, kon hij gelukkig nog wel uitgelezen worden. Het bleek dat de kater thuishoort op de kinderboerderij. Voor de zekerheid is de kat nog wel opnieuw gechipt, dat kan gewoon in de dierenambulance. Eind goed al goed!

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!