Straatschoffies van de straat

19 oktober 2015

Eind september krijgen we een melding over een moederpoes met kittens aan de Jacob Catsstraat. De moeder blijkt erg verwilderd te zijn. Gelukkig weten we de moeder snel met een vangkooi te vangen. De kleintjes, die ongeveer 10 dagen oud zijn, kunnen we zo oppakken. We nemen moeder en kinderen mee en brengen ze naar het Haags Dierencentrum.

Volgens de melder loopt er ook een zwarte ‘ongeholpen’ kater rond die vermoedelijk de vader is. We ondernemen actie om de kater ook te vangen zodat hij gecastreerd kan worden. We voeren zoals altijd eerst een voorcontrole uit, dat wil zeggen we kijken of er nog meer ongeholpen katten in de buurt wonen en wie de dieren eten geeft. Deze voerders weten vaak precies welke (verwilderde) katten er in de buurt wonen.

Al snel blijkt dat er veel meer verwilderde katten rondlopen waaronder vier kittens van 8 weken oud. Deze kleintjes zijn ondervoed en hebben ontstoken oogjes. Omdat ze in slechte conditie zijn, kunnen we twee kittens zo in hun kraagjes grijpen. De derde weten we met een schepnet te vangen. Het drietal gaat mee naar ons dierenhospitaal waar ze de nodige zorg krijgen.

Maar we zijn nog niet klaar …. er lopen nog volwassen verwilderde ongeholpen katten rond en we plannen een vangactie. Uiteindelijk weten we meer dan 20 katten te vangen die allemaal worden ‘geholpen’. Tot slot …. de aanhouder wint tenslotte, … weten we ook het vierde kitten te vangen die bij zijn broertjes en zusjes in het dierenhospitaal wordt gezet.

Er is werk aan de winkel … kittens wassen, voeding geven, schoonmaken en natuurlijk socialiseren. De kittens knappen goed op door deze intensieve verzorging. Van een kitten moet het oogje operatief worden verwijderd, maar hij herstelt hier snel van.

Een deel van de volwassen katten blijkt na sterilisatie niet totaal verwilderd te zijn. In het Haags Dierencentrum wordt gekeken of ze nog gesocialiseerd kunnen worden. Een deel van de katten is wel zo verwilderd dat zij niet meer in een huis kunnen wonen. Zij gaan terug naar de Jacob Catsstraat … Zij zullen echter geen nakomelingen meerkrijgen.

Ondertussen zorgen wij voor Pintie, Stimpie, Summie en Dinkie. Het zijn boefjes … maar het komt vast en zeker goed met dit viertal. Als ze voldoende zijn hersteld zoeken we een nieuw huisje voor ze. Ze zijn in ieder geval behoed voor een leven op straat ….

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!