Storm houdt van een beetje afstand (3 jaar)

7 december 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 14+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee
  • Ervaring met katten

Zwerfpoesje Storm werd bij ons gebracht omdat ze niet helemaal in orde leek. Haar vacht was bij de achterpoten en heupen dun. En ze was heel boos. Als een rukwind viel ze naar ons uit. Vandaar: Storm. Lichamelijk onderzoek liet ze niet toe, maar we zagen wel dat ze erg werd geplaagd door vlooien en wormen. We zijn meteen begonnen met de behandeling van die nare parasieten, zodat ze zich in ieder geval weer wat beter zou voelen.

Ze is blij met je aanwezigheid
Storm is nu een paar weken bij ons. Ze begint te wennen, al hebben we de indruk dat ze (nog) niet helemaal op haar gemak is. Dat kan komen door de andere katten in de kamer, die ze absoluut niet leuk vindt. Ze is duidelijk mensen gewend, want ze loopt met haar staart recht omhoog vlak langs je. Dat is altijd een teken dat ze je wel mag of zelfs blij is met je aanwezigheid. Tegelijkertijd waarschuwt ze dat ze handen niet prettig vindt.

Storm weet niet zo goed wat ze wil
Ze wil graag naar buiten maar als ze eenmaal buiten is wil ze weer naar binnen. Hoog in de krabpaal de wereld observeren is leuk maar na een halve minuut staat ze al weer beneden voor een rondje door de kamer. Een spelletje met een hengeltje kan ze wel waarderen en een pingpongballetje vindt ze ook wel grappig. Maar allemaal niet te lang – daar is Storm nog veel te onrustig voor. Ze weet eigenlijk niet zo goed wat ze met de hele situatie aan moet.

Ervaren kattenmensen
We weten natuurlijk niet wat deze poes allemaal heeft meegemaakt en hoe haar leven er uit zag voor ze bij ons kwam. We denken dat ze best nog wat tijd nodig heeft om tot rust te komen. Maar ze gaat zeker wennen aan haar nieuwe mensen. Als ze een keer beseft dat met haar nieuwe mensen en haar nieuwe huis, ook haar nieuwe leven is begonnen, zal ze ook wel rustiger worden.

Storm heeft ervaren kattenmensen nodig die weten dat ze zelf het initiatief tot vriendschap zal nemen en die de eerste tijd niets van haar verlangen.

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om Storm in een kleine kamer te laten bijkomen van de verhuizing. In dat kamertje kan ze ook rustig wennen aan de vreemde geluiden en geuren in het nieuwe huis. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten, zodat jullie elkaar goed leren kennen. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Heb geduld en geef haar de tijd om te wennen aan jou en het nieuwe huis. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.
Storm mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terugkeert en niet van weg rent.

Storm is ongeveer 3 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Storm? Vul onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Clara Mazèl

 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!