Stoere Scipio houdt van het buitenleven (ca. 8 jaar)

10 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Deze grote jongen was een echte stoere straatkater die zijn poot niet omdraaide voor een robbertje vechten, maar intussen een hart van goud heeft. Hij is genoemd naar een beroemde Romeinse generaal en dan moet je je naam eer aandoen. Maar toen ’t een beetje te bont werd met zijn wonden en Scipio ook nog ziek was geworden, werd ’t tijd voor een ander en beter leven.

Gehavend

Nogal gehavend kwam hij ons hospitaal binnen, maar gelukkig konden al zijn wonden netjes genezen. Hij kreeg ons complete Zorgpakket: castratie, pijnstilling, antibiotica, vaccinatie, chippen, ontwormen en ontvlooien, gezichtsmasker en pootmassage. (Nee hoor, die laatste twee niet!) En hij knapte goed op. Intussen bleek hij heel gemoedelijk in de omgang met mensen: kopjes en aaitjes in ruil voor lekker eten, daar kon Scipio wel aan wennen.

Graag naar buiten

Hij wil nu graag huiskater worden en bij mensen wonen. Hij heeft ontdekt dat hij mensen héél lief vindt en kan enorm genieten van aandacht en knuffels. Deze grote stoere jongen wordt steeds aanhankelijker. Maar hij wil ook héél graag naar buiten kunnen. Dat vertelt hij ons ook telkens. Hoe meer de ritselende blaadjes en vogels buiten lokken, hoe meer Scipio vocaal wordt: “Eruiiit! Ik wil eruiiit!” Een echte buitenman dus. We zoeken voor Scipio daarom een huis waar hij liefde en aandacht krijgt en ook naar buiten kan (ná een ruime wenperiode natuurlijk).

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. We raden aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even rustig laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Daarna kun je hem laten wennen aan de rest van het huis. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is. Aangezien Scipio een ex-zwerfkat is, is het verstandig om hem geruime tijd binnen te houden voordat hij naar buiten mag, anders is het risico op weglopen groot.

Scipio is ca. 8 jaar. Hij is gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Scipio? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

       

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!