Stoere, onzekere Pipo

 In Asieldieren

Pipo was aangereden en zat vast met zijn poot in een putje. Arme Pipo was volledig van slag en gromde van de pijn… Katten die ineens grommen hebben pijn. Soms wordt dit nogal eens verward met agressie. Uiteraard gedragen ze zich dan wel agressief, maar dus vanuit het gegeven dat ze enorm veel pijn hebben.

Gelukkig had hij niets gebroken, maar door de klap was hij beurs en hij had een rare beweging gemaakt, waardoor hij zijn schouder had overbelast. Hij moest rusten en kreeg pijnstilling.

We hebben uren bij zijn hokje gezeten en met hem gebabbeld. Om hem gerust te stellen. Vrijwilligers kwamen speciaal voor hem terug. De eerste dagen, als we alleen al bewogen, dan gromde hij…. Gewoon uit voorzorg. Maar als we rustig bij hem zaten, keek hij ons aan en kneep met zijn oogjes, hetgeen een vriendelijke begroeting is, en liet hij een tipje van zijn karakter zien. Pipo was gewoon doodsbang voor bewegingen en voor mensen die te dicht bij hem in de buurt kwamen. Hij dacht misschien wel dat iets of iemand hem weer pijn zou doen. Dat kan van de aanrijding zijn, of misschien is ‘ie echt best bang voor mensen. We weten natuurlijk niet, wat dit katertje heeft meegemaakt.

Inmiddels is zijn gedrag enorm verbeterd. Hij loopt sinds een tijdje los in de losloopkamer en dat gaat steeds beter. Hij gromt niet meer en is, af en toe, ineens zomaar speels. Hij gaat dan lekker rollebollen op de grond. En begroet de mensen die hij vertrouwt vrolijk, door naar ze toe te huppelen, met zijn zijkant tegen hun benen te schurken en kopjes te geven. Pipo wil dan vervolgens wel in zijn waarde gelaten worden. Het is dan niet de bedoeling dat je hem enthousiast uitgebreid gaat aaien. Zo een klein aaitje en een klein knuffeltje vindt ‘ie best fijn inmiddels. Maar wel op zijn voorwaardes… Als ‘ie er genoeg van heeft, geeft ‘ie dat aan… Hij is namelijk (nog-) geen ‘aai-kat’…. dat vindt hij nog te spannend. Maar wat niet is, dat kan nog komen… Hij vindt het namelijk wel enorm gezellig als je er bent, maar gewoon samen zijn is voor hem voor nu genoeg.

Hij wil ook wel eens met je voeten spelen. Dat moet rustig worden afgeleerd. Pipo is gewoon een beetje een Pipo, een stoere, onzekere kater die, als hij het niet vertrouwt, ambivalent gedrag kan vertonen. Maar hij wil wel, hij doet ook gewoon mee met het ritme van de dag en hij doet echt enorm zijn best.

Pipo voelt zich nog niet heel erg fit. Want Pipo is dik, veel te dik. Toen hij bij ons binnenkwam woog hij 7,6 kilo!! Bij ons is het een kieskeurige eter, dus hoe hij nou toch zo dik is geworden? Misschien heeft hij de verkeerde (mensen-) voeding gekregen? Maar hij moet in ieder geval verder afvallen, dat is beter voor zijn gezondheid.

We zoeken voor hem een ervaren kattenmens, die weet dat hij even tijd nodig heeft, voordat hij je vertrouwt. Iemand die hem in zijn waarde laat en die hem tijd en ruimte geeft. Hij komt vanzelf, als hij er klaar voor is. Hij gaat goed om met de andere rustige katten, waar hij veel steun aan heeft, bij het weer in balans komen. Hij zoekt een huisje met rust en regelmaat en met een tuin. Zodat hij lekker zijn energie kwijt kan raken en veel beweging krijgt. Pipo is echt dol op buiten zijn….

Kinderen vanaf 16 jaar. Pipo is ongeveer 8 jaar, gecastreerd, ingeënt en gechipt.

Wilt u kennismaken met Pipo? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie © Clara Mazèl

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS PIPO HELPEN!

Recent Posts