Stoere Nike wil verwend worden (5 jaar)

22 februari 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 16+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: ja, blaasgruisdieet. Hij krijgt hiervoor Hills C/D Multicare Stress

 

Nike was een stoere, maar toch wel sociale zwerver. Hij is bij ons gecastreerd, en toen bleek dat hij mensen best gezellig vond, mocht hij op zoek naar zijn eigen forever home.

Valt er nog wat te snacken?

Nike is intussen helemaal gewend aan het leven tussen de mensen. Hij komt naar ons toe om kopjes te geven, en om te kijken of er nog wat te snacken valt. Want hij is dol op een lekker hapje! Hij vindt het fijn om over zijn hoofd geaaid te worden. Soms kan hij nog wel eens schrikken van plotselinge bewegingen en dan deelt hij een tik uit. Hij kijkt ons dan verontschuldigend aan, alsof hij wil zeggen ‘sorry, ongelukje… ‘.

Spelen vindt hij trouwens ook leuk. Vooral vanuit een schuilplaats op een bewegend speelhengeltje springen. Lachen joh!

Blaasgruis

Bij de lekkere hapjes voor Nike moet wel rekening worden gehouden met z’n blaasgruisdieet. Nike bleek namelijk last te hebben van struvietstenen in z’n urine. Daarvoor krijgt hij nu speciaal voer, en daar doet hij het gelukkig prima op. Z’n urine is weer helemaal schoon, maar hij moet wel de rest van z’n leven op blaasgruisdieet blijven.

Luchtweginfectie

Nike heeft bij ons last gehad van een luchtweginfectie. Daardoor is hij af en toe een beetje kortademig. Als hij veel gerend of gesprongen heeft, kan hij wat buiten adem zijn. Dat is bij hem iets meer dan normaal. Mogelijk heeft hij chronisch wat last van zijn voorste luchtwegen. Zijn toekomstige eigenaren zullen in de gaten moeten houden of dit niet erger wordt. Voor nu gaat het nog steeds elke keer iets beter.

Een eigen huis

Deze lieve, stoere jongen met zijn bolle wangen en melancholieke oogopslag is helemaal toe aan een eigen huis. Een zachte bank, en af en toe een lekker snackje. En mensen die hem nemen zoals hij is: een lieve, stoere ex-zwerver die lekker verwend wil worden, maar ook graag zijn eigen gang gaat.

Wennen

Nike is wel een stoere jongen, maar hij zal de overgang naar een nieuw huis toch best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes (die wel in zijn dieet passen), want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als hij helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.
Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Nike is ongeveer 5 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Nike? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen, Agnes Ludwig

 

 

 

   

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!