Stil om ons heen

19 december 2020

Dag lieve feestboek vrienden, hier Remy weer.

Na het dipje van Floris vorige week… het gaat trouwens weer joepie met die ouwe… beloofde ik dat we vrolijk richting Kerst zouden gaan. Maar wat gebeurde er? Iets, waar zelfs ik, als leergierige geit… (OK anderen zeggen, super nieuwsgierig… ) geen peentje verstand van heb, want het wordt steeds stiller om ons heen.

Er is ineens minder verkeer op de weg achter ons, wat wij ook weer niet zo erg vinden. Maar ook minder visite van de tweebeners, die mensen die ons komen knuffelen. En soms stiekem een worteltje geven… Ssshhtt

Ook gaan er minder mensen naar dat gebouw. Ik heb een beetje rondgevraagd, maar die gasten hier op de wei weten ook niet waarom. Dus dan maar weer eens vissen bij die ouwe brompot. Maar dat kost zoveel energie joh, voordat hij eindelijk eens begrijpt wat ik bedoel! Eigenlijk zou er een soort van gebarentaal moeten bestaan, waarmee we allemaal met elkaar konden communiceren.

Floris bromt: “Dat bestaat al bij mensen hoor, dat werkt met handen en mimiek.”

Nou dat laatste woord moet ik effe opzoeken, maar tja lekker dan, handen heb ik toch niet. Trouwens, wij dieren verstaan eigenlijk elke taal van die mensjes wel hoor, alleen al door goed te kijken. Maar toch, na veel moeite van mijn kant, viel het peentje en begreep die ouwe me dus, maar dan is die Meneer Brompot ook niet meer te stoppen, zeg!!!! 😳

Komt allemaal weer door die Carola, ehh… nee Corona. Mensen moeten zoveel mogelijk thuisblijven, had een pimelier gezegd. Wie en wat dat is, weet ik echt niet hoor. Ramses volgens mij wel, want hij zuchtte diep, en liep hoofdschuddend weg.

Maar de reden dat het zo stil is, heeft dus te maken met die Corona. Dat is een soort virus: dat is een ieniemini dingetje, wat bij je naar binnen sluipt en je erg ziek maakt, hoorde ik. Daar moeten dus die tweebeners voorzichtig mee zijn. Maar er gaat me nu ook een lampie branden!! Dat is misschien ook wel net zoiets als waardoor er een groot zeil over de kippenren ligt. Daar hebben ze het over een vogelgriep, en dat die vogels daar ook dood aan kunnen gaan. Bijvoorbeeld als overvliegende vogels het hebben en hun poep laten vallen. Daar zitten zeker ook een soort van die ieniemini virus dingetjes in. Meeeeeeeeh, lekker goor zeg!

Jeempie ze moeten ook overal rekening mee houden…….

De stilte is ook, zoals ik al zei, te merken op de weg naast ons. Soms komt er hele tijden geen auto voorbij. Volgens die Brompot, is het voor veel mensen ook wel zorgelijk, en nu snap ik nog beter waarom die mensen hier die maskers dragen.

Poep zeg hé! Moet er niet aan denken dat Carola hier ook langs komt… dát zou echt zwaar sapper de joepiepoepie wezen voor die lieve mensen, en wie geeft ons dan eten? Vandaar dat er hier ook heel weinig verzorgers rondlopen. En dat is extra sneu voor die andere leuke gasten, die verplicht thuis zitten. Wij missen jullie ook heel erg hoor, en die katjes en vogeltjes aan de overkant, denk ik ook!

Jeminee, onderwijl ratelt die brompot maar door… Stoppen, nooit van gehoord zeker?

“Het werk gaat dus gewoon door”, vertelt hij. Ja zo slim was ik ook wel zeg, anders was hij er toch ook niet, hehehe.. Zo hebben die gasten dit jaar, ondanks al die misère al 18.000 ritten voor wilde dieren en huisdieren in die autootjes gemaakt! Niet te geloven zoveel. Daardoor schijnt er van alles te verslijten, en zijn ze op zoek naar nieuwe spullen. En ook centjes denk ik. Eén ding herken ik, lezen met een zak chips, zij noemen het een chipreader. Maar die andere spullen begrijp ik niet zo goed, dat moeten jullie zelf maar effe lezen! Op hun website, moet je echt effe doen hoor!!

Pffffff, dat was een heel moeilijk verhaal zeg….. Meeeeh….  effe slokkie water lebberen.

Zo hèhè, ja en bij ons hier op het hospitaal is het rustig, joh. Met opa Floris gaat het aardig, alleen door zijn versleten kiezen is dat hooi eten een dingetje hoor, maar hij doet zijn best. Een paar keer per dag krijgt hij ook een extra bak met een soort van slobber, wat precies weet ik ook niet, want effe proeven is er niet bij.

Zelfs die Boe moet niet, tijdens dat eten, in de buurt te komen. Want dan gooit die ouwe opeens heel elegant zijn achterkantje omhoog. Nou, en als je daar een lel van krijgt, dan ga je effe Nocky, denk ik zo maar even…Ja toch, niet dan.

Ik ben trouwens wel benieuwd of wij ook nog een kerstboom krijgen? Al was het maar om in te kunnen klimmen. Maar ik heb zo mijn geitige twijfels van niet! O wacht, Ramses zegt nog effe iets: “Kerstboom is niet goed voor ons”, roept hij. Maar hij wil een grote boom om lekker tegen te schuren. Ook goed, kunnen wij klimmen!

Tot volgende week, met Kerst, en wees voorzichtig lieve lezers….

Dikke Meeeeeeeehh, Remy

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!