Stevie, de Port Lincolnparkiet
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Stevie, de Port Lincolnparkiet

Stevie, de Port Lincolnparkiet

9 januari 2021

‼️ Als je niet kunt voldoen aan de onderste 3 voorwaardes verzoeken we je niet te bellen. Dan kan Stevie helaas niet bij jou wonen. 

 • Ervaring met Port Lincolnparkieten
 • We plaatsen Stevie alleen samen met een soortgenootje, dus alleen samen met een andere Port Lincoln. Je kan deze vogelsoort niet zo makkelijk koppelen met andere parkiet soorten.
 • Stevige volière van minimaal 2 bij 4 meter

Deze bijzondere kostganger zien we niet vaak! Deze knappe Port Lincolnparkiet werd aangetroffen op straat en gelukkig veilig gesteld. Deze mooierd vernoemen we naar de bekende Australiër: Steve Irwin. Al weten we niet helemaal zeker of deze knapperd een jongen of meisje is, maar Stevie kan voor allebei!

Onze Stevie is op zoek naar een ervaren baasje. Iemand die ervaring heeft met Port Lincoln’s en die nog op zoek is naar een maatje voor zijn of haar Port Lincoln. Want Stevie zoekt ook een maatje van haar eigen soort. We plaatsen Stevie niet alleen! En dus ook niet zonder een maatje van zijn eigen soort. Je kan deze vogelsoort niet zo makkelijk koppelen met andere parkiet soorten.

Port Lincoln’s zijn namelijk een stuk groter. Ze hebben een lichaamslengte tussen de 32,5 en 37 centimeter en zijn daardoor net zo groot als een middelgrote papegaai. We willen graag een foto zien van de ruimte of volière waar Stevie komt te wonen. De meest geschikte huisvesting is een volière van minimaal 2 bij 4 meter, zodat ze vluchturen kunnen maken. Dit zijn namelijk echte vliegers. Ook is stevige huisvesting nodig, want een kippengaasje: daar knaagt deze knapperd zo doorheen!

Koud en geschrokken hebben we Stevie opgehaald en hij moest eerst even bijkomen bij ons. Op een lekker warm plekje en met wat smakelijke hapjes eten. Zo jongen, dit is veel fijner, hè…  dan zo alleen op straat. Stevie is een vrolijke vogel en luidt bij ons elke ochtend de dag in, door even mooi te fluiten. Dat klinkt alsof er een mooie ringtelefoon af gaat. Er komt echt een heel leuk geluidje uit onze Stevie!

Stevie is niet tam en draagt een oranje ring, die waarschijnlijk uit 2016 komt.

Port Lincolnparkieten komen van oorsprong uit Australië en voornamelijk in het westelijke deel voor. Ze leven in paartjes en niet in groepen, zoals veel andere vogelsoorten uit Australië. Ze zijn vrij vechtlustig, dus worden ze paarsgewijs gehouden. Ze eten graag zaadmengsel voor groot parkieten, maar ook fruit, eivoer en gekiemde zaden.

Wil jij kennismaken met Stevie? Vul dan onderstaand formulier in en geef ons zoveel mogelijk informatie over de huisvesting die jij kan bieden. Nogmaals: alleen mét een maatje van zijn eigen soort.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Stevie, de Port Lincolnparkiet

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.