Schrijnend. Zo beschreven onze vrijwilligers de situatie die zij woensdagavond 12 januari aantroffen. De politie schakelde de dierenambulance in, nadat zij heel veel katten aantroffen in een benedenwoning waarvan de bewoner vermoedelijk al meer dan een maand overleden in huis lag.

​Achttien katten in een woning van ongeveer tachtig vierkante meter, ramen gesloten, onvoldoende eten, geen mogelijkheid om naar buiten te gaan en dat waarschijnlijk een maand lang. De omstandigheden waarin onze ambulancechauffeurs de katten aantroffen waren diep triest en bijna onrealistisch. Gelukkig maken we dit niet vaak mee.

Twee ambulancechauffeurs kwamen ter plekke en vingen die avond gelijk achttien katten. Een derde chauffeur sprong bij, omdat er anders niet genoeg mandjes waren. Verspreid over de twee ambulances brachten de chauffeurs de dieren naar ons hospitaal, bij landgoed Oosterbeek. Voor de zekerheid zijn er daarna in de woning vangkooien neergezet met eten erin. De chauffeurs zijn de volgende dag gaan kijken of er meer katten te vinden waren. Dat was niet het geval.

Dankzij een lekkage in de badkamer van de woning hadden de katten water. Dat is hun redding geweest. De gang stond ook blank. Alle katten waren angstig en ondervoed. Elf katten zonder grote verwondingen of andere klachten zijn overgebracht naar Dierenasiel Het Julialaantje in Rijswijk. Zeven katten die er slechter aan toe zijn, extreem ondervoed of angstig, blijven in ons hospitaal voor behandeling.

Zij krijgen meerdere keren per dag kleine beetjes voeding, niet teveel tegelijk. Met probiotica en nutrigel zorgen we ervoor dat ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. De katten zijn sociaal, ze genieten inmiddels voorzichtig van de aandacht die ze hier krijgen. Voor ieder van de katten zoeken we een nieuw huisje, zodra ze voldoende zijn hersteld.

Wil je helpen? Donaties voor medicatie, verzorging, verblijf, castraties, chippen en andere behandelingen zijn van harte welkom!
Eenmalig doneren kan ook via:

 .