Sterre en Juno hebben veel geluk gehad

26 juni 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Sterre dreef gewond in het water. Een oplettende melder heeft hem uit het water gevist en ons gebeld. We hebben hem uiteraard heerlijk vertroeteld. Het duurde wel even eer hij ging eten, want het was natuurlijk niet niks om in het water terecht te komen. Sterre knapte op en hoopte op een nieuw thuis met een duivenmaatje. Alleen zijn, dat is helemaal niks voor een vogel.

Sterre is een lief duifje, dat paar keer per dag van zich laat horen door te roekoeroekoe-en. Hij is tam en laat zich graag vertroetelen. We vermoeden dat het een mannetje is, maar zeker weten we het niet.

En toen kwam nog een tortelduifje in de opvang erbij: Juno. Gevonden op straat, aangepikt door andere vogels. Gelukkig alleen oppervlakkig verwondingen en de veertjes groeien alweer terug op de kale plekjes. Nadat hij lekker tot rust was gekomen, hebben we hem kennis laten maken met Sterre. Eerst nog beetje verlegen, maar langzaam begonnen ze elkaar voorzichtig te kroelen. Dan slaat ons vogelhart een slagje over van vreugde, wanneer we dit duivengeluk zien. Nu nog een mooi thuis, dan is het geluk compleet.

Juno en Sterre zijn ook tam. Zijn geslacht is niet bekend. Sterre en Juno dragen geen ring. Hun leeftijd is onbekend.

Heb je interesse in onze Sterre en Juno? Vul dan het contactformulier onder aan deze pagina in.

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!