Stel dat je een gierzwaluw bent…

6 juli 2017

Het is misschien moeilijk om je er een voorstelling van te maken, maar stel dat je een vogel bent, specifieker: een gierzwaluw. En je komt in de Riouwstraat in Den Haag vast te zitten onder een dakgoot.

Daar zit je dan mooi vast door een moment van onoplettendheid. Je fladdert flink met je vleugels, maar los kom je niet. Dan opeens zie je met je vogelogen, die alles zien, dat er beneden op straat van alles gebeurt. Je weet niet dat daar de brandweer staat en de chauffeur van de Dierenambulance, maar misschien is dat wel goed, want anders zou je daar ook weer in de vogelstress van schieten. Want ze komen naar je toe en ze gaan je redden. Dat weet je nog niet, maar toch is het zo.

De chauffeur heet Anita en ze werkt al vijf jaar als vrijwilliger bij de Dierenambulance, maar pas anderhalve maand rijdt ze alleen op de ambulance. Nadat er een  melding kwam over een vogel die vast zat onder een dakgoot, is ze zo snel mogelijk naar je toe gereden. Daar heeft ze de basis gebeld, waarna de brandweer kwam en nu gaat ze mee omhoog in een ‘bakkie’. Ze ziet dat je vast zit met je poot in een sleuf in het zink, vlak naast de nestingang.

Je wordt wel bevrijd, maar ai, je hebt wel je poot gebroken. Anita voelt nog met haar hand in de nestingang of daar jongen van je zitten, maar ze kan er helaas niet ver in. Gelukkig voederen zowel jij als je partner, mochten er jongen van je tussen de muren zitten.

Anita brengt je vervolgens naar vogelasiel De Wulp. Na uitgebreid overleg daar wordt er besloten dat je naar de dierenarts gaat voor mogelijke amputatie van je onderbeen. Waardoor je nog een toekomst kunt hebben, omdat gierzwaluwen hun leven vliegend doorbrengen.

Stel dat je die gierzwaluw bent, die vast is komen te zitten onder een dakgoot. Dan moet je het met ons eens zijn dat het goed is dat er zoiets bestaat als Dierenambulance Den Haag …

Foto’s © Erwin van der Lem

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN ZOALS DE GIERZWALUWS HELPEN!

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!