Staart tussen de deur, HELP?!

11 mei 2022

Lees de UPDATES onder het originele bericht…

WE HEBBEN JULLIE HULP HARD NODIG! Afgelopen zondagnacht werd onze meldkamer gebeld dat er een kitten gevonden was met mogelijk een gewonde staart. Direct is de ambulance ter plaatse gegaan om een kijkje te nemen. Een kitten dat alleen over straat sjouwt is natuurlijk nooit goed. Bij aankomst zag ambulancechauffeur Rob meteen dat er iets niet in orde was. Het kitten liet zijn nog maar hele kleine staartje verdrietig hangen.

Katten laten hun staart zelden hangen dus Rob wist meteen dat het niet in de haak was. Verder maakte het jonge beestje gelukkig een gezonde indruk. Snel is hij naar ons hospitaal vervoerd zodat hij in de nacht de eerste medische zorg kon ontvangen. We schatten het kitten op ongeveer drie à vier weken oud. Te vroeg om van zijn moeder gescheiden te zijn en we hopen dan ook heel hard dat de andere kittens uit het nest veilig en wel zijn.

Lees verder onder de video en foto’s…

 

Kleine David is alert, eet en drinkt goed en is super sociaal. Hij mauwt de hele dag om aandacht en wil niets liever dan knuffelen en spelen ondanks de pijn aan zijn staartje. Maandag heeft onze eigen dierenarts een lichamelijk onderzoek uitgevoerd en de uitkomst hiervan is dat zijn staart op twee plaatsen is gebroken en dat er zelfs al een deel aan het afsterven is. VERSCHRIKKELIJK! Dan ben je zo’n kleine hummel en dan heb je in je korte leventje al zoveel pijn moeten lijden. Wij vermoeden dat de verwonding komt doordat David met zijn staartje tussen een deur heeft gezeten.

 
Kijk nou naar dat snoetje, hier nog met zijn hangende staartje.

Natuurlijk is er direct een afspraak gemaakt voor de operatie van de staart en vandaag is het dan zo ver. David is op dit moment onderweg naar de dierenarts om een gedeelte van zijn staartje te laten amputeren. Een heftige ingreep voor zo’n klein kitten, maar dit geeft hem de beste kans op herstel. Er zijn wel flinke kosten verbonden aan deze ingrepen, maar alleen via deze weg zal zijn staartje geen verdere schade oplopen.


Onderweg naar de dierenarts is ook niet leuk. Gelukkig is chauffeur Romy wel heel lief!

We hebben voor deze kleine jongen hard donaties nodig om zijn medische kosten te kunnen dekken. Helpen jullie mee?

Wat zijn de kosten?
€ 150,00 Staartamputatie kitten
€ 97,00  Castratie
€ 120,00 Vaccinaties
€ 25,00 Chip & registratie
€ 13,50 per keer ontwormen en ontvlooien
€ 13,50 per dag opnamekosten hospitaal
Gelukkig rekent de Dierendokter aan de Javastraat een gunstig tarief voor ons als dierenambulance. Hier zijn wij heel blij mee!

Doneren kan via de volgende link en QR-code:
https://tikkie.me/pay/Dierenhospi/jH9oMsgLFvYU5zfz61LujT

Zodra David is hersteld van zijn operatie kijken we verder wat de beste stap is. Wij hebben al meerdere pleeggezinnen beschikbaar en kijken zijn gezondheid even aan voordat we beslissen of hij in het hospitaal blijft of tijdelijk bij een pleeggezin in opvang gaat.

David is nog niet plaatsbaar en wij reserveren geen kittens. Je kunt geen contact opnemen rondom David wat betreft zijn plaatsing. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van zijn herstel en zullen we z.s.m. een update plaatsen. Kijk voor de plaatsbare katten op onze website bij de adoptiedieren.

UPDATE na de operatie:
David is goed wakker geworden uit zijn narcose en niet alleen wij en jullie zijn verliefd op hem geworden, maar ook bij de dierenarts was het liefde op het eerste gezicht! Hieronder de eerste foto’s, net wakker bij de dierenarts en alweer terug op het hospitaal zonder staartje.

       

UPDATE De eerste dagen in het pleeggezin.


Lunchtijd.

David is na zijn operatie eigenlijk heel goed aan het herstellen. Hierom is besloten dat hij de rest van zijn tijd mag doorbrengen bij één van onze vaste pleegmoeders. Toevallig had deze pleegmoeder ook een ander kitten van ons, Merula, in de opvang. Extra leuk dus en heel erg goed voor de ontwikkeling van beide katjes. Lekker samen spelen en ravotten is natuurlijk veel leuker dan alleen. En dit zorgt ook weer voor sociale katjes zodra ze geplaatst kunnen worden. David zit sinds afgelopen vrijdag bij ons pleeggezin en het gaat hartstikke goed met hem. Aankomende vrijdag komt David weer even terug naar het hospitaal voor een lichamelijk onderzoek bij onze dierenarts. Zo houden we hem nauwlettend in de gaten.

Hieronder een paar video’s van David en zijn nieuwe bonuszus Merula:

Lekker stoeien zoals echte tijgers dat doen…

Een heerlijk plekje om veilig te spelen en te slapen.

We houden jullie op de hoogte!

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!