Kitten Spooki vindt het nog wat spannend
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Kitten Spooki vindt het nog wat spannend

Kitten Spooki vindt het nog wat spannend

21 november 2021

 • Andere katten: ja, we plaatsen Spooki met of bij een andere jonge kat
  • Mag ook samen met een sociaal kitten van ons, zoals bv Wesley of Thunder
  • Spooki kan ook saam met Zippy
 • Honden: nee
 • Kinderen: nee
 • Huis met afgezette catproof tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee
 • Ervaring met katten

De drie zwerfkittens Oakley, Zippy en Spooki

Samen met zijn zusjes Oakley en Spooki kwam de kleine Zippy bij ons. Gevangen op dezelfde plek, waar ze op straat woonden.. En och, och… wat waren ze bang. In hun hokjes hebben we een klein doosje gezet en meteen kropen ze er diep in weg. Ze kregen ieder een eigen hokje, zodat we ze konden helpen. Want anders zouden ze door hun angst elkaar versterken en duurt de socialisatie heel erg lang.

Ze hadden all drie giardia, een nare darmparasiet. Deze parasieten nestelen zich in het maagdarmstelsel en veroorzaken vaak diarree of weke ontlasting. Met de juiste medicatie hebben we dit bestreden en bij de volgende controle waren ze gelukkig negatief getest.

Deze kittens zijn op straat geboren en toen ze een week of 9 jong waren hebben we ze kunnen vangen. Inmiddels zijn ze bijna 6 maanden. Ze hebben dus al een traject bij ons gelopen en ze gaan goed vooruit. Maar ze zullen altijd wel wat schrikkeriger blijven. Ze hebben nou eenmaal geleerd van hun moeder dat je heel waakzaam moet zijn. En dat je bij gevaar moet wegvluchten. Maar met veel tijd, geduld en liefde en in een rustig thuis komt het wel goed met ze. Hou er wel rekening mee dat het even kan duren thuis, voordat deze kittens op hun gemak zijn. Dat ze mensen nodig hebben die veel thuis zijn en heel veel tijd in ze stoppen. Want ze komen wel, maar ze zijn er nog niet. Ze moeten nog veel leren. We plaatsen ze daarom alleen samen met een jonge sociale kat. Zo kunnen ze zich aan die kat optrekken en leren hoe een huiskat te worden.

Onzichtbaar

Deze jongedame wilde onzichtbaar zijn. Ze kroop diep in haar doosje en je zag alleen twee grote ogen die je angstig aanstaarden. Inmiddels ligt het doosje op zijn zij met de opening onze kant op en durft Spooki ons gewoon aan te kijken. Ze durft ook rond te lopen in de kamer en op de grote krabpaal te liggen. Wat dat betreft is ze enorm vooruit gegaan.

Aaitjes ontvangen vindt ze nog wat spannend. Als je Spooki benadert blaast ze en legt ze haar oortjes plat. Maar dat is alleen maar omdat ze een beetje bang is, want Spooki is een heel zachtaardig meisje. Als je heel voorzichtig en langzaam haar benadert, laat ze het aaien toe. Ze snort dan wel, maar dat kan ze ook doen om zichzelf gerust te stellen. Je ziet ook dat ze nog wat onwennig is en een beetje probeert weg te kruipen. Maar met veel liefde, geduld en tijd zal ze vast verder opbloeien. Spooki is wel een projectje. Je zal heel veel tijd in haar moeten stoppen en veel met haar moeten ‘werken’ aan haar socialisatie. Vaak bij haar zitten, praten, aaien, lekker paaien met eten. Kortom: je zal haar echt moeten overtuigen dat jij te vertrouwen bent. Want je krijgt het van Spooki niet direct cadeau.

Wenperiode

We raden met klem aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Meerdere keren per dag haar bezoeken en lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Met allemaal lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Zorg ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en zijn nieuwe mensen. En als ze snapt dat alles veilig is en je vertrouwt, dit langzaam uitbreiden. Dat kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft ze dan als haar veilige plek ervaren, waar ze eventueel naar terug kan rennen. Als je haar in één keer los laat in het hele huis, gaat ze zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode heel erg lang. En ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Spooki is ongeveer 6 maanden, gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd.

Wil jij kennismaken met Spooki? Vul onderstaand formulier in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

Fotografie © Agnes Ludwig

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Kitten Spooki vindt het nog wat spannend

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.