Speurtocht in de braamstruiken

12 september 2016

We krijgen een telefoontje van de eigenaar van kitten Sky. Het beestje van 4 maanden oud is ontsnapt en op de uitbouw van de buren terechtgekomen. Daar is ze vervolgens afgevallen en in een brandgang terechtgekomen die vol braamstruiken staat. Wat een pech. Als we aankomen, wordt al snel duidelijk dat het geen gemakkelijk klusje gaat worden. De eigenaar heeft zelf ook al het nodige ondernomen. Hij heeft een mandje naar beneden laten zakken in de hoop dat hij haar daarin op kon hijsen. Hij is zelf ook al met een te klein laddertje naar beneden gegaan om te zoeken. Zonder succes helaas.
Gewapend met een mandje, een langere ladder (het was namelijk 4 meter diep), stevige handschoenen en een handdoek starten we de reddingsactie. Eenmaal beneden hoort de afgedaalde chauffeur haar zachtjes miauwen. Hij probeert haar uit de bosjes te lokken met het roepen van haar naam en door te schudden met de brokjes. Maar het geluid blijft ver weg. Er bleef maar één optie over: de struiken in. De eigenaar van Sky heeft nog een overall liggen en de buren een kniptang.
Gewapend met een kniptang doet de chauffeur een tweede poging. Ondertussen is er hulp gekomen van een collega die een felle bouwlamp laat zakken. De grootste takken worden doorgeknipt tot een paadje. Het gemiauw van Sky wordt duidelijker. En dan ziet de chauffeur iets bewegen, de kleur van Sky blijkt in het gele licht van de lamp precies hetzelfde als de schutting. Ze zit bijna helemaal onder de schutting gekropen, zo bang is ze.
De chauffeur weet haar te bereiken en klemt haar met één hand stevig tegen zich aan terwijl hij een weg terug baant naar de ladder. De collega houdt de ladder goed vast zo kan de chauffeur met Sky in zijn armen veilig naar boven klimmen. Sky mankeert gelukkig helemaal niets en is erg blij om weer terug te zijn bij haar zusje en baasje. Hopelijk zal ze dit avontuur niet nog een keer herhalen. Eind goed, al goed.

 

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!