Spartelende meeuw in het Westbroekpark

30 december 2016

Rond 13:00 uur ‘s middags krijgen wij een telefoontje van een man die zijn hond uitlaat in het Westbroekpark. Hij ziet een grote meeuw hulpeloos spartelen in een boom. Als de chauffeur ter plaatse is, bekijkt hij de situatie en ziet al gauw dat de meeuw allemaal visdraad om zijn vleugel heeft. Daarmee zit het dier niet aan één, maar aan twee bomen vast. Normaal gesproken is dit een makkie voor de brandweer maar dit keer, hangt de meeuw én heel hoog én ook nog eens boven het water. Een hele klus dus.

Samen wordt er een tactiek besproken en wordt er besloten om een ladder in het water te zetten die op de boom leunt. Erg stabiel is het niet, dus doet de brandweerman voor alle zekerheid een waadpak aan. Gewapend met een boomzaag maakt hij de weg vrij en kruipt hij over de ladder naar de boom. Eenmaal bij de boom aangekomen, probeert hij in eerste instantie met een lang net de vogel te bereiken. Dit lukt, alleen breekt het visdraad niet. Uiteindelijk wordt er besloten om de dikke tak waar het dier aan vastzit, om te zagen. Nadat dit is gebeurd en de meeuw lager hangt, is het voor de brandweerman mogelijk om met het waadpak via het water de meeuw te bereiken en te bevrijden.
Eenmaal op de kant neemt onze chauffeur hem over en knipt alle resten visdraad van zijn vleugel. Wonderbaarlijk heeft de meeuw geen erge schade opgelopen en kan het dier even herstellen bij Vogelasiel De Wulp.
Gelukkig is deze meeuw op tijd ontdekt. Hij zal spoedig weer in de lucht te vinden zijn.

STEUN ONSHELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!