Sora lust graag een appeltje

30 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Kleine agapornis Sora was buiten, zag een balkon en besloot een landing te maken. Gelukkig werd hij opgemerkt door de bewoner, die hem heeft gevangen en ons heeft gebeld. Sora heeft gelukkig niets overgehouden aan zijn buiten avontuur. Sora is gewoon een blij, tevreden vogeltje. Hij kan het goed vinden met zijn kooi maatjes Emi, Hana en Miki. Sora en Miki snavelen wel eens wat, maar er is geen liefde ontstaan tussen die twee.

Sora is niet handtam, maar vindt mensen niet eng. Hij draagt geen ring, waardoor we zijn leeftijd niet weten. We weten ook het geslacht niet.

Sora wil graag verhuizen naar lieve mensen, die al een of meerdere agapornissen hebben. We plaatsen vogels nooit alleen.

Heb je interesse voor onze Sora? Vul dan het contactformulier onder aan deze pagina in.

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor.
Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.
Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.
Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!