Sombrero, jonge stuiterbal
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Sombrero, jonge stuiterbal

Sombrero, jonge stuiterbal

17 april 2022

Let op! Een tuin is een harde voorwaarde. Deze jongen moet zijn energie kwijt kunnen.  Zonder tuin hoef je niet te reageren, want dit nemen we niet in behandeling.

 • Andere katten: Nee. Hij verdraagt ze absoluut niet in dezelfde ruimte. Samenwonen met een andere kat is dus geen optie.
 • Honden: nee
 • Kinderen: nee
 • Huis met tuin
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee
 • Ervaring met katten

Een kitten nog…. 9 maandjes jong. Zo jong was Sombrero toen hij bij ons binnenkwam. Gevonden in een schuur, waar hij wie weet hoe lang heeft gezeten. Hij had een verdikte en beschadigde neusbrug en vreemde korstjes op de oorranden. Daarnaast was een teennagel ontstoken en deed zijn voetzooltje hem pijn. Was dat gekomen omdat hij een opening probeerde te vinden en toen zo hard aan de schuur had gekrabbeld, zo hard totdat het hem pijn deed? We vermoeden van wel… Arme kleine jongen, wat een naar verhaal hè…

Geen puf

Sombrero wilde de eerste dagen alleen maar slapen. En eten, want hij had mega honger. Maar meer puf dan dat zat er niet in. De dierverzorgster voelde bezorgd aan zijn lijfje en merkte al gauw dat hij koorts had. Waarschijnlijk had hij een virale infectie opgelopen. We hebben hem medicijnen gegeven verstopt in een hapje eten, wat hij smakelijk opat. Na het eten kroop hij weer zijn mandje in en zakte Sombrero weg in koortsige dromen. Twee dagen later was de koorts onder controle en ging het gelukkig weer beter met hem.

Vol levensvreugde

En toen? Ach die kleine jongen. Dat grappige jonge ventje. Hij werd helemaal blij. Blij van die volle buik en alle heerlijke hapjes, en blij dat hij zich weer beter voelde. Hij gaf ons knuffels en kopjes, en hij spinde en rollebolde. Hij vindt het prima om opgepakt te worden en houdt van lekker knuffelen met mensen.

En toen hij eenmaal naar de losloopkamer mocht?? Arriba!! Arriba!!! Klimmen, spelen, rennen, buitelen en nog meer spelen! Zo zien we ze graag: weer vol levensvreugde, onverschrokken en uitgelaten speels.

** Door het lange wachten op zijn nieuw thuis is Sombrero gefrustreerd geraakt. Hij is natuurlijk hartstikke jong, zit vol energie en trekt dat verblijf in een hokje niet meer. Hij miauwt en miauwt en smeekt om eruit te mogen. Omdat hij niet goed kan opschieten met de andere katten kan hij niet te vaak loslopen. Want de anderen moeten ook die loslooptijd krijgen. Als Somby er uit is, is hij door het dolle. Sombrero kan dan ook wel heel fanatiek spelen en dat kan soms zelfs overgaan in frustratie en happen.

Houd hier een beetje rekening mee. Hij kan hier niets aan doen, hij is volledig overprikkeld door het verblijf bij ons en de boog is voor hem elke dag gespannen. Als je op de grond zit kan hij wel eens te enthousiast worden. Dat komt thuis vast wel goed hoor, als hij zijn energie kwijt is, tot rust is gekomen en weer alle vrijheid heeft. Want Sombrero is een lief, vrolijk en grappig ventje. Nu nog een fijn huisje met lief personeel dat hem begrijpt.

Sombrero is ongeveer in Juni 2021 geboren, gevaccineerd, gecastreerd en gechipt. 

Wil jij kennismaken met Sombrero? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Inge van der Meer en Dasha Munnik

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Sombrero, jonge stuiterbal

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.