Socialisatievrijwilligers gezocht

1 januari 1970

Handje helpen?

De katjes zijn jouw handen heel erg dankbaar – op termijn – eerst vinden ze ze vaak nog een beetje eng…

We zoeken socialisatievrijwilligers

Als socialisatievrijwilliger geef je aandacht en vooral heel veel liefde aan de zieke en gewonde dieren (veelal katten) in ons Dierenhospitaal.

Deze dieren zijn door onze Dierenambulances ziek of gewond van straat gehaald, van hen zijn geen eigenaren bekend. Wij nemen in dat geval de verzorging van deze dieren over in ons hospitaal en zoeken nieuwe baasjes voor ze, als zij weer hersteld zijn.

Het socialiseren is een belangrijk onderdeel van de verzorging, behandeling en herstel van de dieren. Als de dieren zich meer op hun gemak voelen, en weer vertrouwd zijn met mensen, zijn zij beter te behandelen en kunnen sneller weer herplaatst worden. Daarbij komen er zelfs ‘gelukshormoontjes’ vrij als de katjes worden geaaid, en die hormonen zorgen er weer voor dat ze zich fijn voelen en minder stress hebben. Minder stress = sneller herstel.

Het socialiseren gebeurt in de middaguren, als de dierenverzorgers klaar zijn met het verzorgen van de dieren, tussen 13.00-17.00 uur… Deze uren kunnen redelijk flexibel ingevuld worden. Voor het inwerken vragen we je een aantal ochtenden mee te lopen met onze dierenverzorgers, zodat je na het socialiseren rond 16.30 uur zelfstandig kunt meehelpen met de middag voer- en medicijnronde.

Interesse? Mail ons op h.denheijer@dierenambulancedenhaag.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!