Snow, onze witte prinses (2 jr.)

15 mei 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Honden: nee
  • Kinderen: 16+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

We kregen een melding over een kat met bloed op het gezicht en de voorpoot. Ook kon ze haar achterpoot niet bewegen. Dat klonk alsof de kat was aangereden. Bezorgde buurtbewoners hebben de kat van straat gehaald en wij hebben haar gauw opgehaald en naar de dierenarts gebracht.

Raadsel

Omdat ze zo prachtig wit was hebben we haar Snow genoemd. Snow leek wel een raskatje te zijn, met haar zachte, langharige, sneeuwwitte vacht. Ook had ze verschillend gekleurde ogen: 1 blauw en 1 oranje oog, heel mooi en apart. We noemen dit verschijnsel ‘odd-eyed’. De verzorgers stonden voor een raadsel. Was ze van huis weggelopen en werd ze gemist door iemand? We zagen dat de vacht van Snow pas geleden nog was geschoren, bovendien bleek ze gechipt te zijn. Helaas was het chipnummer niet geregistreerd.

Operatie

Snow had veel pijn en lag hulpeloos in haar mandje. Ze kon niet lopen. Ze bleek een gebroken heupkom te hebben, waarvoor een operatie nodig was. Na de operatie ging het langzaam beter met haar. Ze kreeg elke dag pijnstilling, en natuurlijk lekker voer en een hoop knuffels, want dit kleine meisje was nou eenmaal erg schattig! Al dat lekkere eten werd trouwens zeer op prijs gesteld door Snow, want eten staat wel echt hoog op haar lijstje van leuke dingen..

Toen Snow was hersteld werd ze al snel geadopteerd. Helaas heeft haar lieve adoptante de verdrietige beslissing moeten nemen om haar naar ons terug te brengen. Ze woonde in een appartement en Snow blijkt echt een tuin nodig te hebben.

Gezellige meid

Omdat Snow geplaatst is geweest weten we meer over haar karakter. Ze ligt graag op schoot, en vindt aaien heerlijk, maar geeft het wel aan als ze er genoeg van heeft, eerst door met haar staart te gaan zwiepen, en als dat signaal niet wordt begrepen geeft ze een tikje. Deze dame houdt er ook niet zo van om opgetild te worden. Snow is geen overdreven drukke kat maar ze speelt graag met een hengeltje of een veertje, rent af en toe ook vrolijk door het huis en kruipt graag in dozen, boodschappentassen en de sokkenla! Ze maakt ook graag een babbeltje met je. Kortom, een hele leuke gezellige meid, die graag bij je is, maar ook gewoon lekker kat wil zijn. Mag dat bij jou?

Wennen

Snow zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want dan gaat ze jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat ze zich goed gaat hechten aan het huis en aan haar nieuwe mensen. En als ze snapt dat alles veilig is, kun je haar beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft ze dan als haar veilige plek ervaren, waar ze naar terug kan rennen als ze het weer te spannend vindt. Als je haar in één keer los laat in het hele huis, gaat ze zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode erg lang.

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent. Als ze té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Snow is ongeveer 2 jaar oud, gevaccineerd, gechipt en gesteriliseerd.
Wil je kennis maken met Snow? Vul dan het onderstaande formulier in.
Fotografie © Clara Mazel en Agnes Ludwig

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!