Snow: een beeldschone meid
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Snow: een beeldschone meid

Snow: een beeldschone meid

18 juni 2022

 • Kan met andere katten: nee
 • Kinderen: 16+
 • Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee

We kregen een melding over een kat met bloed op het gezicht en de voorpoot. Ook kon ze haar achterpoot niet bewegen. Dat klonk alsof de kat was aangereden. Bezorgde buurtbewoners hebben de kat van straat gehaald en wij hebben haar gauw bij deze lieve mensen opgehaald en naar de dierenarts gebracht.

Raadsel

Omdat ze zo prachtig wit was hebben we haar Snow genoemd. Snow leek wel een raskatje te zijn, met haar zachte, langharige, sneeuwwitte vacht. Ook had ze verschillend gekleurde ogen: 1 blauw en 1 oranje oog, heel mooi en apart. We noemen dit verschijnsel ‘odd-eyed’. Ze bleek ook nog eens hartstikke lief te zijn. De verzorgers stonden voor een raadsel. Was ze van huis weggelopen en werd ze gemist door iemand? We zagen dat de vacht van Snow pas geleden nog was geschoren, bovendien bleek ze gechipt te zijn. Helaas was het chipnummer niet geregistreerd.

Operatie

Snow had veel pijn en lag hulpeloos in haar mandje. Ze kon niet lopen. Ze bleek een gebroken heupkom te hebben, waarvoor een operatie nodig was. Na de operatie ging het langzaam beter met haar. Ze kreeg elke dag pijnstilling, en natuurlijk lekker voer en een hoop knuffels, want dit kleine meisje was nou eenmaal erg schattig! Al dat lekkere eten werd trouwens zeer op prijs gesteld door Snow, want eten staat wel echt hoog op haar lijstje van leuke dingen..

Verder herstellen

Toen Snow voldoende was hersteld mocht ze verhuizen naar de losloopkamer. De meeste katjes vinden dit fijn: eindelijk lekker loslopen en spelen, leuk toch!, maar Snow was ontzettend onder de indruk van de andere katten in de kamer.. Ze lag te brommen van de stress in haar hokje zodra ze een ander katje in de kamer zag lopen. Al die stress was niet goed voor haar herstel, dus werd ze verhuisd naar een rustige ruimte. Daar vond ze het veel fijner. Andere katten, dat vindt Snow maar niks, ze wil graag de enige kat in huis zijn, zodat ze alle aandacht voor zichzelf heeft. Dat verdien je toch als witte prinses!

Haar achterlijf is nog een beetje gevoelig, dus ze vindt het nog niet zo fijn om al te stevig geaaid te worden. Dat laat ze je dan ook wel weten. Sowieso vindt Snow aaien niet leuk bij ons. Misschien is ze bang dat we haar wat doen en we hebben haar natuurlijk ook best moeten plagen met onderzoekjes. Of misschien is ze gewoon te overprikkeld door de katten. Ze geeft in ieder geval, zodra je je hand aanbiedt, liever een tik. Snow is geagiteerd en kan dan best wel lelijk doen. Ze kan ook een beetje schrikken bij plotselinge benadering. Ze heeft ook al zoveel meegemaakt in haar jonge leventje.. we verwachten dat dit vast wel goed gaat komen als ze lekker tot rust gekomen is.

Er zijn heel wat discussies gevoerd Snow’s ras. Misschien een Noorse Boskat, zei iemand. Ze heeft ook wel wat van een Pers, zei een ander. Uiteindelijk vonden we dat ze nog het meeste lijkt op een Turkse Angora. Maar zeker weten doen we dat natuurlijk niet.

En nu… een eigen huisje!
Eigenlijk is het ook helemaal niet zo belangrijk wat voor ras Snow nou precies is. Wat wel belangrijk is, is om haar mooie lange haren dagelijks te borstelen, zodat ze geen klitten in haar vacht krijgt. Lieve Snow is gewoon een vrolijk, gezellig en lief meisje dat een fijn thuis verdient. Met toegewijd personeel dat haar elke dag borstelt, en gaat verwennen met lekker eten, knuffels en aandacht. Snow kijkt er al naar uit!

Snow is gevaccineerd, gesteriliseerd en gechipt. Ze is ongeveer in 2021 geboren, dus nog heel jong.

Wil jij kennismaken met Snow? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Snow: een beeldschone meid

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.