Snotverkouden kittens – week 6

1 oktober 2021

Zandvoort we komen eraan! De Grand Prix is geopend en hieronder kun je de formule 1 kittens bekijken. Als Max Verstappen nog op zoek is naar een huisdier, dan kunnen wij wel een setje kittens aanbevelen! Tjepke en Douwke houden namelijk wel van een beetje snelheid.

lees verder onder de video


PITSTOP 

Vorige week hebben de kittens hun eerste vaccinatie en een uitgebreid lichamelijk onderzoek gehad. Altijd een risico bij kittens waarvan het immuunsysteem al niet op zijn sterkst is. Het was dan ook geen verrassing dat onze nieszieke kittens na de vaccinatie weer een kleine terugval kregen, met snottebellen en natte oogjes. Gelukkig maken de kittens op dit moment al genoeg antistoffen aan om deze terugslag weer de baas te worden! Maar om ze te ondersteunen, moeten we dus nog even volhouden met de verzorging en de medicatie.

lees verder onder de foto


Douwke en Joeke. Bij Joeke (rechts) is duidelijk een flinke snottebel te zien.

Joeke: “Die mensen zijn wel slim hoor, die dragen gewoon iedere dag twee stukken speelgoed met touwtjes overal mee naartoe?! Waarom weten we niet, maar leuk vinden wij het zeker. Doe nog maar even flink wiebelen met die achterpoten alsjeblieft.”

lees verder onder de foto


Joeke

Wesley en Thunder

Toen Wesley binnenkwam was ‘ie broodmager en had enorme honger. Hij was zó ziek: dat magere koppie met die zieke ogen. Je hart brak. Het papje eten dat we hem hadden voorgezet werd gewoon aangevallen. Wesley dook er met poot en snoet in. Maar dat waren de eerste dagen…

lees verder onder de foto

Gelukkig voelen Thunder en Wesley zich nu veel beter. Het gaat zelfs zo goed, dat ze af en toe samen mogen spelen. Thunder vindt dat superleuk, en de kleine Wesley doet dapper mee. Maar hij vindt het ook nog een beetje spannend, wat zijn grote ‘broer’ allemaal doet. Ze zijn nog niet volledig hersteld, en worden dan ook snel moe. Dus na het spelen is het op de bak: een plasje of een poepie doen, en dan hop naar bed. De kleine schatjes vallen dan weer diep in slaap. Op naar volledig herstel!

lees verder onder de video

 

Onze zorgenkindjes hebben heel veel extra aandacht en medische verzorging nodig. We zijn zo blij en dankbaar voor onze vrijwilligers. Zij draaien extra shifts om de kleintjes te verzorgen en de liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben. Aangezien je niet van kamer kan wisselen met nieszieke katten, is er een apart rooster gemaakt voor deze kamer. Onze vrijwilligers draaien extra dagen om deze zieke baby’s er weer bovenop te helpen.

Wil jij Tjepke, Polleke, Joeke, Douwke en moeder Meike of Wesley en Thunder ook helpen? Doneer eenmalig voor een bijdrage in de kosten via Tikkie:

      

Of ga naar de speciale pagina voor Tjepke, Polleke, Joeke, Douwke.

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!