Snotverkouden kittens – week 5

21 september 2021

De hele dag willen onze kittens aandacht, spelen, ravotten en knuffelen met onze vrijwilligers. OH! EN ETEN! Vergeet eten niet. En dit is maar goed ook, want goed eten en drinken zorgt voor een goede basis. Ze groeien namelijk als kool. Zo hard dat de vrijwilligster er een mandje bij heeft gezet: met z’n viertjes in één mandje past gewoon echt niet meer.

Lees verder onder de foto’s en video.


Grote poezenkinders passen niet meer met z’n vieren in één mandje.

Grote speelse poezenkinderen de hele dag om je heen. Moeder Meike doet het echt heel goed. Ze is ontzettend lief voor haar kittens en knuffelt en speelt lekker met ze mee. Maar soms is ze het gewoon even zat en dan sluiten we de kittens een momentje op. Zo kan Meike even uitrusten en vrij bewegen zonder zo’n kleine kneitebijter in haar enkels. Meike houdt ook echt van knuffelen en wij weten zeker dat ze, zodra ze klaar is voor een nieuw huisje, een hele lieve aanhankelijke kat voor iemand kan zijn.


“Nu ben ik aan de beurt”, zei mama Meike. 

Even lekker kroelen met Cher.

Buiten al het rennen en vliegen om, wordt er natuurlijk ook nog steeds veel geslapen. Hier ligt Tjepke heerlijk languit bij één van onze vrijwilligsters op schoot.

Maar het medische verhaal gaat door. De kittens hebben maandag hun eerste vaccinatie gehad. De oogjes beginnen langzaam te verbeteren, toch blijven er uitstulpinkjes en beschadigingen zichtbaar. Ze worden twee keer per week door onze dierenarts bekeken. Omdat de oogjes nog niet op hun best zijn, gaat onze dierenarts overleggen met een gespecialiseerde oogarts voor de mogelijkheden. We houden jullie natuurlijk op de hoogte.


             

 Snooze stand en vier op een rij.

Nieuwe zorgenkindje(s)
Met Wesley gaat het gelukkig al stukken beter dan vorige week. Hij voelt zich al helemaal thuis in zijn nieuwe plekje in de recovery en wandelt luid mauwend door zijn hok. Zoals jullie weten zien de dierverzorgers de recoveryruimte de hele dag vanuit hun kantoor. Wesley wordt dus goed in de gaten gehouden. Proberen een goede scherpe foto van hem te maken bleek alleen nogal een uitdaging!

   
Op deze schattige foto had Wesley natuurlijk net zijn oogjes dicht. Op de tweede foto kan je zijn waterige oogjes wel goed zien.

Thunder
Het kan bijna geen toeval zijn dat we deze kittens telkens op de zondag binnen krijgen! Afgelopen zondag kwam er wéér een nieuw niesziek kitten binnen. Helemaal zwart. In de meldkamer werd gelijk aan Wesley gedacht, misschien wel uit hetzelfde nest? Maar dit bleek niet zo te zijn. Kitten Thunder is ouder dan Wesley en op een totaal andere locatie in Den Haag gevonden. Thunder voelt zich duidelijk nog niet zo fit, maar ook hier zijn we hard mee bezig. Thunder zit in een apart hok in de recovery zodat we hem goed kunnen monitoren. Wel apart van Wesley zodat ze elkaar niet aansteken.


Thunder ligt lekker een dutje te doen.

Onze zorgenkindjes hebben heel veel extra aandacht en medische verzorging nodig. We zijn zo blij en dankbaar voor onze vrijwilligers. Zij draaien extra shifts om de kleintjes te verzorgen en de liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben. Aangezien je niet van kamer kan wisselen met nieszieke katten, is er een apart rooster gemaakt voor deze kamer. Onze vrijwilligers draaien extra dagen om deze zieke baby’s er weer bovenop te helpen.

Wil jij Tjepke, Polleke, Joeke, Douwke en moeder Meike of Wesley en Thunder ook helpen? Doneer eenmalig voor een bijdrage in de kosten via Tikkie:

      

Of ga naar de speciale pagina voor Tjepke, Polleke, Joeke, Douwke.

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!