Snotverkouden kittens – week 4
  1. Home
  2.  » 
  3. In het hospitaal
  4.  » Snotverkouden kittens – week 4

Snotverkouden kittens – week 4

14 september 2021

Van zieke hoopjes ellende naar drukke doerakken! We halen opgelucht adem in ons hospitaal. De kittens zijn inmiddels zo goed als uit levensgevaar. Ze worden met de dag sterker en speelser. Moeder Meike heeft haar pootjes er maar vol mee; vier van die kleine bandieten. En voor onze vrijwilligers geldt dat natuurlijk ook. De kittens even rustig op de foto zetten is bijna geen doen: ze rennen en vliegen door de kamer zodra ze los mogen lopen. Er wordt hardhandig gespeeld en het is duidelijk dat ze zich al stukken beter voelen.

Het gevaar is nog niet helemaal geweken. Bijna alle kittens hebben wel een oogje dat nog dicht zit en onze arme Joeke zelfs nog twee. We maken de ogen nog steeds vier keer per dag schoon in de hoop dat ze hun zicht allemaal zo goed mogelijk kunnen houden. Maar het is heel waarschijnlijk dat de kittens slechter zullen blijven zien met de aangetaste oogjes. We beslissen pas later of ze hier nog aan geopereerd moeten worden.

Lees verder onder de video.

Spelen, spelen en nog meer spelen.

Vrijwilligster Carla werkt nog niet zo heel lang bij ons. Toch is ze (net als wij allemaal) al helemaal in de ban van de vier rode doerakkies en hun mama. Ze vertelde bijvoorbeeld dat de kittens al razendsnel zijn. Eén kitten zat op gegeven moment zelfs onder haar stofjas op haar rug. En probeer die er dan nog maar eens onderuit te krijgen. Deze blauwe stofjassen dragen we in elke ruimte voor de hygiëne en om huisdieren van vrijwilligers thuis niet te besmetten. Verder zegt Carla dat moeder Meike echt zo ontzettend goed voor haar kindjes zorgt en dat is in de video hieronder wel te zien.

Toch is het ook opvoeden geblazen met vier van die kleine boefjes. Deze leeftijd is essentieel voor de ontwikkeling van jonge katjes om te leren omgaan met soortgenoten. Ze moeten een hoop leren en dit gaat met vallen en opstaan. Het spel dat plaatsvindt tussen de negen en veertien weken is heel belangrijk voor de coördinatie van de kat. Ook moeten ze leren wanneer het te hard is en het spel stopt. Dit is ook één van de redenen dat wij kittens altijd samen plaatsen, als paar of bij een andere jonge kat. Op deze manier zijn de dieren zo sociaal mogelijk als ze gezond genoeg zijn om naar hun forever home te verhuizen.


Nieuw zorgenkindje
Helaas is er wel weer een nieuw zorgenkindje gearriveerd in het hospitaal. Ook dit katertje is niesziek. Wesley is zondag binnengekomen en is gevonden aan de zijkant van de weg. Gelukkig heeft de melder hem snel mee naar huis genomen en ons gebeld. Wesley is ongeveer vier weken oud en buiten zijn verkoudheid is hij erg mager en flink uitgedroogd. Hij zit nu in quarantaine in de couveuse en krijgt elke dag een onderhuids infuus om aan te sterken. Veel mensen zullen zich afvragen waarom wij Wesley niet bij de andere kittens zetten. Dit doen we niet omdat er een grote kans bestaat dat Wesley de rode kittens weer aansteekt. Helaas moet kleine Wesley het nog even doen met alleen mensenliefde.

             
Wesley in de couveuse.

Onze zorgenkindjes hebben heel veel extra aandacht en medische verzorging nodig. We zijn zo blij en dankbaar voor onze vrijwilligers. Zij draaien extra shifts om de kleintjes te verzorgen en de liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben. Aangezien je niet van kamer kan wisselen met nieszieke katten, is er een apart rooster gemaakt voor deze kamer. Onze vrijwilligers draaien extra dagen om deze zieke baby’s er weer bovenop te helpen.

Wil jij Tjepke, Polleke, Joeke, Douwke en moeder Meike ook helpen? Doneer eenmalig voor een bijdrage in de kosten via Tikkie:

      

Of ga naar de speciale pagina voor Tjepke, Polleke, Joeke, Douwke.

Deel dit bericht!

Meer nieuwsberichten

Cremeren

Je kunt jouw overleden huisdier - op afspraak - zelf brengen bij een huisdierencrematiorium. Laat je je huisdier liever thuis ophalen, dan kan dat ook. Crematoria komen op afspraak aan huis. Ook kun je ons vragen om het dier door te laten brengen naar het crematorium. Hiervoor geldt dan het huidige ambulancetarief.

Goed afscheid nemen is heel belangrijk en daarom is er bij de crematoria altijd gelegenheid om rustig afscheid te kunnen nemen van jouw overleden huisdier.

 

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.