Snotverkouden kittens – week 3

7 september 2021

Het wordt steeds rumoeriger in quarantainekamer 4 van ons hospitaal. De kittens mogen vanaf deze week voorzichtig de wereld ontdekken buiten het hok. Bewegen en het ontdekken van de wereld zijn op deze leeftijd van cruciaal belang. Zowel op sociaal niveau als om eetlust op te wekken en ervaring op te doen. Natuurlijk willen we de nog zieke katjes zoveel mogelijk tegen zichzelf beschermen en gebeuren deze uitstapjes buiten het hok alleen onder strikte begeleiding. Maar oh oh, wat is het genieten om deze vier te zien rennen en spelen.

De kittens beginnen al luid te mauwen op het moment dat ze de deur van de kattenkamer open horen gaan. “Eten, knuffels en spelen willen wij!” Want ondanks dat ze zich nog echt ellendig kunnen voelen, willen ze toch al vooral spelen. De kittens raken wel snel uitgeput en we willen absoluut niet dat ze hun reserves aanbreken. Momenteel hebben ze elk beetje voeding in hun lichaam nodig om aan te sterken. Het gevaar kan met niesziekte namelijk snel terug komen. We zien regelmatig heftige terugvallen bij nieszieke katten. Om dit te voorkomen doen we alles in fases.

Lees verder onder de video. 

Lastig hoor om te spelen terwijl je zo slecht ziet! Joeke doet dapper mee, ook al blijft hij nog de kleinste en zwakste. 

De ogen van de vier kittens zijn nog flink ontstoken. Soms houden deze ontstekingen bij niesziekte zo lang aan dat het oog niet meer gered kan worden. Om dit te voorkomen worden de ogen vier keer per dag gedruppeld met CAF zalf. Dit is een zalf met vitamines en antibioticum om de ontsteking te remmen en herstel te bevorderen. We hopen natuurlijk alle oogjes te kunnen redden en voorlopig is het nog niet aan de orde, maar het is in sommige gevallen beter een oogje te verwijderen als de ontsteking niet weg wil gaan.


Op deze foto van Douwke is goed te zien hoe slecht zijn rechteroog nog is.

Momenteel is spelen, slapen en eten het enige waar onze kittens aan denken. Verzorgster Jo’anne zegt lachend: “Ze gaan in snel tempo van zwak naar super speels! 😍 Om niet te zeggen: tuig dat de nageltjes scherpt aan mijn laarzen en met twee tegelijk aan mijn spijkerbroek omhoog klimt!” Ook de andere verzorgers beamen dit. “Soms lijkt het wel of ze met z’n tienen zijn in plaats van met z’n vieren!”


Veters en schoenen zijn het allerleukste!!

Mama Meike gaat goed vooruit. Vorige week had ze nog last van verhoging en kreeg ze medicatie, maar deze week heeft de dierenarts besloten dit stop te zetten. We houden zowel moeders als de kittens goed in de gaten.


Met knappe mama Meike gaat het gelukkig veel beter.

Mama Meike speelt ook voorzichtig mee.

Spelen, spelen, spelen!


En daarna veilig op schoot bij vrijwilligster Nancy in slaap vallen.

Onze zorgenkindjes hebben heel veel extra aandacht en medische verzorging nodig. We zijn zo blij en dankbaar voor onze vrijwilligers. Zij draaien extra shifts om de kleintjes te verzorgen en de liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben. Aangezien je niet van kamer kan wisselen met nieszieke katten, is er een apart rooster gemaakt voor deze kamer. Onze vrijwilligers draaien extra dagen om deze zieke baby’s er weer bovenop te helpen.

Wil jij Tjepke, Polleke, Joeke, Douwke en moeder Meike ook helpen? Doneer eenmalig voor een bijdrage in de kosten via Tikkie:

      

Of ga naar de speciale pagina voor Tjepke, Polleke, Joeke, Douwke.

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!