Snotverkouden kittens – week 2

30 augustus 2021

Voorzichtig positief nieuws vanuit quarantainekamer 4 van ons hospitaal: het grootste gevaar lijkt geweken voor onze nieszieke kittens Tjepke, Polleke, Joeke en Douwke. Het is nog steeds spannend hoe de vier zich verder ontwikkelen, maar hier zijn we al heel erg blij mee! 

En ook met mama Meike gaat het stukken beter. Zij heeft al even losgelopen en ze vindt het heerlijk om gekriebeld te worden. Wat een lieverd! Ze heeft ook wat meer energie en kijkt inmiddels gelukkig weer meer naar haar kroost om. Ze hebben een flinke poetsbeurt van haar gehad. Zo fijn, dat is goed nieuws, want zo hoort het!

Lees verder onder de video. 

 

Joeke bleef lange tijd het zorgenkindje. Tjepke, Douwke en Polleke waren al goed aan het eten, maar Joeke deed niet mee. Meerdere keren per dag probeerden onze vrijwilligers onder liefdevolle dwang eten bij hem naar binnen te krijgen. Hij was gelukkig elke dag iets minder benauwd, maar hij kwam nauwelijks aan. Toen Polleke bijvoorbeeld al op 740 gram zat, woog Joeke nog maar 515 gram…

Je kunt je voorstellen dat wij hier een dansje hebben gedaan van blijdschap, toen hij eindelijk ook wat aankwam. Hij heeft afgelopen zondag de eerste drie voermomenten echt goed gegeten. Het vierde en vijfde moment waren lastig, maar alles zat uiteindelijk in de buik. Al onze zorgen voor dit kereltje zetten zoden aan de dijk. En we zien dat hij kracht haalt uit het eten, want hij speelt nu ook een beetje mee met zijn broertjes.

Lees verder onder de foto.


Ook Tjepke laat trots zien dat hij bijna zijn bakje leeg heeft.

Onze zorgenkindjes hebben heel veel extra aandacht en medische verzorging nodig. We zijn zo blij en dankbaar voor onze vrijwilligers. Zij draaien extra shifts om de kleintjes te verzorgen en de liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben. Aangezien je niet van kamer kan wisselen met nieszieke katten, is er een apart rooster gemaakt voor deze kamer. En draaien onze vrijwilligers dus extra dagen om deze zieke baby’s er weer bovenop te helpen.

Wil jij Tjepke, Polleke, Joeke, Douwke en moeder Meike ook helpen? Dat kan door te doneren voor een bijdrage in de kosten.

 

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!