Snel weer de lucht in!

15 november 2017

Laatst ontving de meldkamer een telefoontje vanuit het Parnassia terrein aan de Monsterseweg. Naast een gebouw zou er een uil in de goot liggen, die niet meer weg kon komen. Snel pakte ambulancechauffeur Rutger de klus op tussen alle andere klussen door.

In deze tijd van het jaar halen we ook veel houtsnippen op, die tegen ramen aan vliegen. En aangezien veel mensen deze vogels niet kennen omdat je ze alleen in deze periode ziet, zou er misschien te snel de conclusie zijn getrokken dat het een uil betrof.

Je weet als ambulancechauffeur dus nooit wat je aantreft. Maar dit keer bleek het een echte, schitterende ransuil te zijn, die kleiner is dan een bosuil en die je kunt herkennen aan zijn lange oorpluimen en oranje-gele ogen.

Het leek er inderdaad op dat de vogel tegen een hoog gebouw aan was gevlogen en nu groggy op de grond lag. Direct nam Rutger de uil mee naar vogelasiel de Wulp, waar die meteen in een warme couveuse werd geplaatst om lekker op te warmen. Gelukkig was verder alles in orde met deze schitterende vogel en kon de ransuil snel weer de lucht in.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!