Sneeuwwitte beauty Neva (ca. 5 jaar)

30 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Andere katten: ja
• Kinderen: 6+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Mooie Neva was aan de dwaal geraakt. Buurtbewoners zagen haar al heel lang rondscharrelen en gaven haar wel eten, maar niemand wist waar ze thuishoorde. Toen ze last kreeg van een ontstoken oog, werd de dierenambulance gebeld.

Ongewenste gasten

Neva werd behandeld aan haar ogen met zalf. Gelukkig verbeterden haar ogen al snel. Intussen was ze uiteraard ook ontwormd en ontvlooid, en dat was niet voor niets, want ze bleek inderdaad wormen te hebben. Katten die buiten leven, lopen al snel wormen op. Ze lopen de wormen-eitjes op uit struiken of van de grond, of in bedorven voedsel dat ze vinden op straat. Katten krijgen van een wormen-infectie buikpijn, diarree, ze gaan braken en raken verzwakt. Elke kat moet preventief ieder half jaar ontwormd worden. Dat gaat eenvoudig met een pilletje. Neva was heel opgelucht toen ze haar ongewenste gasten kwijt was!

Knuffel

Neva is een heel lieve, ontspannen kat. Ze is vriendelijk, gezellig en komt graag haar aaitjes en kroeltjes halen. Ze is overduidelijk blij dat mensen lief tegen haar zijn! Wat zal ze dat op straat gemist hebben, de warmte en aandacht en geborgenheid. Kroelen, kopjes, knuffelen, ze geniet volop. Ook voor een spelletje is ze best in. Neva is blij dat ze het straatleven nu kan afsluiten. We hebben haar een heerlijk huisje met een zachte mand beloofd.

Wenperiode

Een overgang naar een nieuw huis is voor iedere kat spannend. Misschien zal Neva zich in eerste instantie wel even willen verstoppen. Het is belangrijk dat ze dat kan doen op een veilige plaats, en dat je haar niet ‘kwijtraakt’. We raden aan haar eerst geruime tijd in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Laat haar maar bijkomen van de verhuizing. Regelmatig lekker bij haar zitten en tegen haar praten, zodat ze je stem en je geur leert kennen. Als ze snapt dat alles veilig is, dan pas langzaam uitbreiden in een groter deel van het huis. Heb geduld en geef haar de tijd om te wennen. We raden aan om Neva ruime tijd binnen te houden vóórdat ze de tuin mag gaan verkennen, anders is het risico op weglopen groot. Gelet op haar verleden als straatpoes is het aan te raden haar minstens zes weken binnen te houden.

Wennen aan de andere kat

Je kan het maar 1 keer goed doen! Dus neem je tijd. Gaat het mis? Dan komt het over het algemeen nooit meer goed. Als het goed is, blijft je dier nog vele jaren bij je. Dus geef jezelf en de dieren de tijd om aan elkaar te wennen. We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende dieren. Trek hier ongeveer een maand voor uit.

Je kan het introductie-stappenplan op deze pagina lezen ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

Sterilisatie
We weten niet of Neva gesteriliseerd is. Mocht ze krols worden, dan mag ze tegen een gereduceerd tarief geholpen worden bij onze eigen dierenarts. Je mag haar ook naar je eigen dierenarts brengen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden. Fokken met onze dieren is niet toegestaan.

Neva is ca. 5 jaar, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Neva? Vul onderstaand formulier in.

Fotografie: Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!