Slungel, babbelende allemansvriend

 In Asieldier van de maand, Asieldieren

Slungel is een hele lieve, grappige en zachtaardige kater. Hij is een knappe kruising Oosterse Korthaar. Kenmerkend voor zijn ras, staat ‘ie hoog op zijn pootjes en houdt hij enorm van babbelen. Hij liep dan ook elke dag door de buurt om met iedereen een praatje te maken. Want Slungel was een echte buurtkat en een grote allemansvriend. Iedereen kende hem en iedereen groette hem. En Slungel miauwde vriendelijk terug en deelde links en rechts zijn knuffels uit: deze lieverd is gewoon dol op mensen.

Slungel houdt enorm van kroelen en is lekker nieuwsgierig. Hij kijkt ook altijd gezellig mee met wat je doet, en zit dan het liefst op je schouder. Als we hem nu uit zijn hokje laten, springt hij er niet uit. Nee, hij stapt op je schouder, dat vindt ‘ie fijn. Je kan zo rustig met hem door het huis lopen, gezellig samen, daar houdt Slungel wel van. Hij is een gezellige babbelkont en heel erg slim, dat heeft ‘ie van zijn siamese kant. Maar hij heeft regelmaat nodig en liefdevolle aandacht.

Hij had in zijn oude huis volop de ruimte om te struinen en hij kon doen en laten wat hij wilde. ’s Avonds kwam dit heerlijke vrijbuitertje altijd weer thuis, om zijn eigen mensen te knuffelen en dan heerlijk te gaan slapen. Het leven was goed en er was geen vuiltje aan de lucht.

En toen kwam er een baby…. en zijn regelmatige, rustige leventje werd volledig verstoord. Slungel vond het helemaal niets en vluchtte het huis uit. Hij kwam wel weer thuis, maar steeds minder. En als ‘ie al thuis kwam, dan deed hij soms een plasje, naast de bak. Dat gebeurde gewoon, hij begreep het zelf ook niet zo goed. Want Slungel was altijd een hele propere kater en had dat nog nooit gedaan. Maar Slungel had last van stress… Hij was ongelukkig en voelde zich thuis niet meer op zijn gemak.

Bij ons doet Slungeltje alles overigens keurig netjes op de bak. We hebben hem ’s nachts los laten lopen, om te testen wat er zou gebeuren. Maar die lieve schat springt keurig netjes terug zijn hokje in, om op zijn eigen bak te plassen. Hij vindt het zelfs fijn om te plassen en te poepen op twee verschillende bakken, zó netjes is deze kater. Het was dus echt de stress van de baby.

We kennen hem al sinds hij als kitten door ons werd geholpen aan zijn gebroken poot. Maar dat is inmiddels al bijna 13 jaar geleden. Zijn baasjes vinden het echt heel erg naar en hebben van alles geprobeerd, maar niets mocht baten. Slungel en baby is gewoon geen match. Met pijn in het hart hebben ze nu, in het belang van Slungel, besloten hem te herplaatsen. Want zo kan het niet doorgaan. Slungel kwam bijna nooit meer thuis. En ook de mensen in de buurt herkenden vrolijke, lieve, aanhankelijke Slungel niet meer terug. Hij miauwde heel klaaglijk hard.

Slungeltje probeert er het beste van te maken bij ons. Maar ook bij ons is hij ongelukkig. Hij vindt het ook eng dat sommige katten zo onaardig zijn tegen hem. Het is zo sneu om die lieverd zo te zien. Dan breekt je hart echt. Want Slungel is alleen maar lief tegen iedereen en snapt echt niet waarom hij opgesloten zit. Hij heeft nog nooit een vlieg kwaad gedaan….

Hij zoekt een nieuw huisje waar hij veel liefde krijgt, waar alles gewoon redelijkerwijs hetzelfde blijft en waar hij weer lekker naar buiten mag. Een heerlijke afgesloten tuin zou ideaal zijn voor hem. Want hij is toch ook al een dagje ouder. Slungel eet nierdieet, want hij heeft een beginnend nierprobleem. Kleine kinderen en andere dieren zijn geen match.

Slungel is ongeveer 14 jaar, gecastreerd, ingeënt en gechipt.

Wilt u kennismaken met Slungel? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie ©  Clara Mazèl en Barbara Smeenk

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS SLUNGEL HELPEN!

Recent Posts