Slimme gans ….

14 mei 2019

Deze Grauwe gans zat muurvast in een omheining van het spoor van Randstadrail, ter hoogte van de Zoetermeerselaan en de kruising Prismalaan West. Aan de bovenkant van het hek zat flink veel prikkeldraad en er was een stroomdraad langs het gehele hek. Deze gans was waarschijnlijk tegen het hek gevlogen, naar beneden gevallen en vervolgens tussen betonblokken gezakt. In zijn pogingen om los te komen, was hij ook nog met zijn nek in het hek vast komen te zitten. En daar zit je dan met een vleugel en kop in de houdgreep van het hek. Hij kon geen kant op, terug duwen was met zijn verwondingen en de zijwaartse vleugel ook geen optie.

We moesten echt naar de andere kant waar wij, omwille van de veiligheid, natuurlijk niet zo maar mogen komen. Dus tijdens het wachten op de professionals van de Randstadrail hebben we de gans eerst maar eerste hulp geboden. Deze vogel zat waarschijnlijk al uren in de brandende zon en dronk dankbaar van het water dat we hem voorzetten. Uiteindelijk kwamen mensen van de HTM ons de helpende hand bieden en mochten we het spoor op. YES!!!

De arme gans zat onder het bloed en zijn vleugels waren erg verfrommeld. We hebben hem naar de Vogelopvang gebracht. Daar bleek hij gelukkig niets gebroken te hebben. Het bleef bij een aantal flinke wonden van het prikkel- en stroomdraad.

Wát een wonder! Soms wordt de intelligentie van dieren door ons mensen onderschat. Maar deze gans leek écht te snappen, dat we wilden helpen! Hij was helemaal niet bang voor ons en werkte bijzonder goed mee. Nu maar rustig aansterken bij de Vogelopvang en dan straks gezond de lucht weer in….. Niks ‘domme gans’ … ‘Slimme gans’ klinkt veel beter!

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!