Slechtvalk overnacht bij Dierenambulance Den Haag

17 augustus 2021

Vorige week donderdag kregen wij een melding dat er een valk voor de deur lag van het ministerie van onderwijs aan de Oranjebuitensingel in Den Haag. Vermoedelijk was de valk hard tegen een raam aan gevlogen en heeft ze zich hierbij verwond. Vaak heeft een klap tegen een raam ontzettend veel impact op het lichaam van een vogel. Toch zien wij in veel gevallen dat herstel snel kan gaan. Vaak heeft de vogel even een rustige plek nodig om bij te komen. Het werd dus een hotel overnachting in Casa del Dierenambulance Den Haag, inclusief ontbijt.

Chauffeur René is er naartoe gevlogen en gelukkig was er een beveiliger van het gebouw ter plaatse, die even op de slechtvalk heeft gepast. De beveiliger vertelt dat de slechtvalk in de parkeergarage terecht is gekomen en zo tegen een muur gevlogen. Dit gebeurt niet vaak maar als vogels in paniek raken in een afgesloten ruimte is het zeker mogelijk. De slechtvalk was geringd en heeft de code V8 op haar been zitten.

Lees verder onder de foto’s


Gelukkig kon chauffeur René geen verwondingen ontdekken en leek deze dame in goede conditie. De volgende dag is iemand van Slechtvalken Rijswijk (de ring vereniging) gekomen om de slechtvalk op haar vertrouwde locatie uit te zetten. Ringvereniging Slechtvalken Rijswijk heeft ook nog een verslag gemaakt van het uitzetten van de slechtvalk. Klik hier om deze te kunnen lezen en de foto’s te bekijken.

Foto: uitzetten van de Slechtvalk door Slechtvalken Rijswijk

Uitgelichte foto: Slechtvalken Rijswijk

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!