Slechtvalk op grote hoogte in de problemen

23 november 2020

Dinsdagavond belt een bewoner ons vanaf de 15e etage van een flatgebouw. Er zit een roofvogel op zijn balkon. De vogel landde op de rand en kwam vervolgens op het balkon terecht. Door de hoge glazen wanden van het balkon, kon hij niet meer wegkomen. Chauffeur Anita schiet te hulp.

Daar aangekomen zag Anita dat het om een slechtvalk ging. Door al zijn pogingen om weg te komen was de vogel behoorlijk gestrest geraakt. Snel ving Anita hem en zette ze hem in een donker hok om hem tot rust te brengen. Meteen vrijlaten was geen optie, omdat hij nog te gestrest was en het buiten donker was. Daarom ging hij mee naar onze basis om tot rust te komen.

De volgende ochtend brachten wij hem voor een check naar een vogelopvang. Gelukkig was hij helemaal in orde en konden we hem meteen vrij laten vlakbij de vindplaats. Zo vloog hij zijn vertrouwde omgeving weer in. Met een enorme snelheid vloog hij weg. En dat is niet raar voor deze vogelsoort, die zich met snelheden van 250-350 kilometer per uur, het snelste dier ter wereld mag noemen.

Omdat de slechtvalk was geringd, weten we inmiddels dat het gaat om een mannetje van ongeveer een half jaar oud, die geboren is in de Haagse regio. Veel geluk, mooie vogel!

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!