Slechtvalk aangevallen door meeuwen

27 juni 2022

De meeste slechtvalken zijn jagers, maar deze jonge slechtvalk werd voor prooi aangezien: meeuwen bij de Nieuwe Parklaan in Den Haag vielen de arme vogel keihard aan…

Ze namen daarmee best een risico, maar ze hadden een hele goede reden: ze beschermden hun jongen!

Het slechtvalkje vloog ‘s avonds op de zevende verdieping een balkon op en kon daar niet meer wegkomen. We zagen geen verwondingen bij de mooie vogel. Wel was hij uiteraard erg gestrest. Te begrijpen, de arme schat werd best lang door die meeuwen gepest. Daarom gingen we voor de zekerheid toch met hem naar Vogelopvang De Wulp. Hier kon hij tot rust komen en de medewerkers van De Wulp hebben hem de volgende dag weer vrij gelaten. Een week daarvoor was zijn broertje al gepakt. Gelukkig was die ook helemaal hersteld. Hopelijk blijven ze nu samen uit de buurt van de beschermende meeuwenouders!

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje:

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!