Slang in keukenkastje

18 augustus 2020

Je staat toch gek te kijken als je je afwasborstel wilt pakken uit je gootsteenkastje en daar een slang ziet kronkelen. Dat overkwam bewoners aan het Hofwijckplein afgelopen zondag. Zij haalden ons erbij, maar de slang kroop snel naar een “veilig” plekje achter de plint.

Aan de hand van foto’s konden we gelukkig wel al vaststellen dat het om een ongevaarlijke slang ging: de rode rattenslang, ook wel korenslang genoemd, is de meest voorkomende rattenslang die als huisdier wordt gehouden. Het is een beweeglijke, nieuwsgierige slang. En een meester in ontsnappen :-). Ze kunnen bijna twee meter lang worden, maar dit exemplaar was slechts 80 cm. Al is dat natuurlijk nog steeds onwijs schrikken, als je hem zomaar in je keuken tegenkomt!

Onze ambulancemedewerkers ter plekke schakelden de hulp van een van de slangenexperts binnen de dierenambulance in. Deze collega heeft jarenlang bij reptielenzoo Serpo doorgebracht. Hij sprong gelijk op zijn fiets om te komen helpen. Ook de huurbaas moest worden ingeschakeld, want de slang kon niet gepakt worden zonder een stuk uit de keuken te zagen.

Zo gezegd, zo gedaan. Na zo een vier uur zat de slang veilig in een box, was de keuken weer hersteld en konden de bewoners opgelucht ademhalen. We hebben de slang meegenomen en brengen hem later deze week naar Serpo in Rijswijk. Amivedi heeft een bericht op de site geplaatst om de eigenaar van het dier te achterhalen.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!