Skittles, de kleine pyrrhura verliefd op Pebbles

26 februari 2024

Een dierenliefhebber keek gek op toen ze naar haar volière keek. Hangt er nou een vogeltje aan de buitenkant? En ja, het bleek een verdwaalde pyrrhura te zijn, die de andere vogeltjes hoorde en gedacht moet hebben: “Help, jongens! Ik ben bang en de weg kwijt!”. Ze heeft hem kunnen pakken en vervolgens naar ons gebracht.

Kleine Skittles, zoals we hem zijn gaan noemen, was ontzettend van slag bij binnenkomst en vloog in paniek door het hok. Als je het vliegen kan noemen, want de vleugeltjes waren zo naar en op een verkeerde manier afgeknipt. Dus vliegen kon hij niet zo goed. Met moeite kwam hij op zijn stokje en vond het lastig zijn evenwicht te bewaren.

Inmiddels hebben wij al flink wat vertrouwen gewonnen en is Skittles een leuk, klein, zeer actief vogeltje dat er van houdt om op ontdekking te gaan, en dan lekker klimt en klautert. En hij vindt het superleuk om lekker te gaan snacken in de kooien bij de buren. Mensen zijn nog wel een beetje spannend, en logisch ook!!! Maar dat gaat steeds beter. En wat helemaal leuk is, er kwam nog een pyrrhura bij ons in de opvang. En Skittles ging haar onmiddellijk bezoeken. We konden hen nog niet bij elkaar laten, maar nadat de wachttijd voorbij was, vlogen de vonken over! Skittles en Pebbles zijn helemaal verliefd en gaan met zijn tweetjes op ontdekkingsreis. En tussendoor vooral veel kroelen en Pebbles meenemen naar de kooien van de buren omdat daar nu eenmaal de hapjes veel lekkerder zijn!

Het spreekt voor zich dat we Skittles en Pebbles samen plaatsen.

Skittles geslacht/leeftijd zijn ons onbekend. Pebbles draagt een ring uit 2018. Geslacht is ons onbekend.

Heb je interesse in onze Skittles en Pebbles? Vul dan het contactformulier in onderaan de pagina.

 

 

Algemene informatie
Pyrrhura’s zijn prachtige, zeer intelligente vogels. En dit betekent dat ze een hoop aandacht en dus veel van je vrije uurtjes vragen, want zij willen jouw persoonlijke aandacht en liefde. Zonder genoeg aandacht, afleiding en bewegingsvrijheid kunnen gedragsproblemen opspelen. En dit wil je uiteraard voorkomen. Ze hebben energie voor 10! Praten is niet hun sterkste kant, maar leren kunnen ze als de beste.
De Pyrrhura komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en telt 24 ondersoorten. Een tamme of gekweekte Pyrrhura verschilt nog steeds niet zoveel van zijn wilde soort. Pyrrhura’s leven in de natuur in groepen en hebben dus minimaal 1 soortgenootje nodig. Want alleen zijn is geen natuurlijk gedrag voor deze vogels.
De basisvoeding van Pyrrhura’s bestaat uit zaden, fruit, groente, ongebrande nootjes, kiemzaad. Ze eten zeer gevarieerd.
Met goede verzorging kan een Pyrrhura wel 20 tot 25 jaar worden. De keuze om een Pyrrhura als huisgenoot te nemen, moet dan ook niet licht genomen worden! Zij worden onderdeel van uw leven.

Reageer op Skittles, de kleine pyrrhura verliefd op Pebbles

Help ons de dieren helpen!