Skitt is een meid met pit (2 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Skitt is een meid met pit (2 jr.)

Skitt is een meid met pit (2 jr.)

15 juli 2022

Ga je nog op vakantie? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

  • Kan met andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
  • Kinderen: 6+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Skitt werd op straat gevonden met een prolaps (een uitpuilend achterste). Zij moest met spoed naar de dierenarts om geopereerd te worden. Ze had een chip, maar die was helaas niet geregistreerd. Heel jammer, anders hadden we misschien haar eigenaar terug kunnen vinden. Daarom is het heel belangrijk om de de chip van je kat te registreren, en de registratie aan te passen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen of een nieuw telefoonnummer krijgt.

Hallo, ik ben er ook nog

Na de operatie had Skitt even tijd nodig om te herstellen. Zo’n prolaps is niet niks natuurlijk. We hielden haar goed in de gaten, ze kreeg pijnstilling en moest een poosje hokrust houden. Nou, dat vindt Skitt dus helemaal niks. Skitt is een hele vrolijke, actieve meid en ze wil heel graag lekker rondrennen en de boel verkennen. Daarnaast blijkt ze ook nog eens erg communicatief te zijn, ze is altijd in voor een gezellig praatje, met ons of met de andere katten in haar kamer. Als we langs haar kamer lopen, horen we haar al roepen. ‘Hallo, ik ben er ook nog, kom nou even bij mij langs’, lijkt ze te willen zeggen. Ze kletst de hele dag de oren van je hoofd. Dat is iets waar je wel tegen moet kunnen als je Skitt in huis hebt.

Bengaal?

Door haar mooie print, haar vrolijke, actieve karakter en omdat ze zo vocaal is, denken we dat Skitt misschien een kruising Bengaal zou kunnen zijn. Maar dit is natuurlijk maar giswerk. Eén ding is zeker, ze is een kat die dol is op mensen. Optillen, knuffelen, ze vindt het allemaal prima, als ze maar aandacht krijgt en lekker actief bezig mag zijn. Skitt is ook best atletisch aangelegd en vindt het leuk om te springen.

Actie!

Voor Skitt zoeken we een huis met een ruime tuin, en mensen die van een beetje actie houden. Skitt is geen bankhanger. Aandacht, spelen, klimmen, springen, denkspelletjes, dat zou ze allemaal geweldig vinden. Misschien zelfs naar mee buiten aan een tuigje (dan wel eerst heel goed laten wennen aan het tuigje voordat je haar mee naar buiten neemt, natuurlijk). Hou er rekening mee dat ze kasten open kan maken en waarschijnlijk overal op wil springen. Skitt is dus best een veeleisende dame, we zoeken dan ook mensen die ervaring hebben met dit soort katten. En na al die actie, ja dan wil ze vast lekker samen met je op de bank chillen.. Skitt zal de rest van haar leven dagelijks een licht laxeermiddel (Laxatract) moeten krijgen, om verdere problemen met de prolaps te voorkomen. Dit middeltje kan gewoon door haar voer gemengd worden, en ze is dol op eten, dus voor haar geen enkel bezwaar!

Wie wil samen met Skitt avonturen beleven?

Skitt is gevaccineerd, gesteriliseerd en gechipt. Ze is ongeveer 2 jaar oud.

Wil jij kennismaken met Skitt? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Agnes Ludwig

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Skitt is een meid met pit (2 jr.)